Skvělé recepty pro letní grilování

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Jen máloco chutná tak dobře jako maso nebo jiná pochoutka připravená na grilu, takže rozžhavte rošty, oheň čeká!

Grilovaná svíčková se zeleninou

8 porcí
příprava: 40 minut + marinování

  • 1,5 kg hovězí svíčkové
  • 125 ml olivového oleje
  • 45 ml celozrnné dijonské hořčice
  • sůl a pepř

Salsa:

  • 400 g nakládaných oloupaných rajčat
  • 1 červená cibule
  • ½ lžičky cukru

Grilovaná zelenina:

  • 4 červené, 4 žluté a 4 zelené papriky
  • 2 červené cibule
  • 125 ml olivového oleje
  • 1 palička česneku

Olivový chlebíček:

  • 1 ciabatta
  • 125 ml olivového oleje
  • 100 g rozdrcených černých oliv (nebo tapenáda z nich)
  • 100 g opečených piniových oříšků
  • 200 g fety

Maso naložte přes noc do směsi oleje a hořčice. Na salsu promíchejte v kastrolu pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli, cukr a asi 80 ml vody, přiveďte k varu a nechte odkryté probublávat, až směs zhoustne.

Papriky rozkrojte, zbavte semínek a podélně pokrájejte. Cibuli nakrájejte na klínky, paličku česneku překrojte napůl. Promíchejte s olejem a nechte stranou.

Maso opečte na grilu po stejnou dobu, kterou budete na pánvi opékat zeleninu. Ciabattu pokrájejte na plátky, pokapejte olejem a zprudka opečte na grilu. Zbytek oleje rozmělněte v mixéru s olivami na pastu (tapenádu). Tou pak potřete opečenou ciabattu.

Maso podávejte se salsou, opečenou zeleninou, posypanou fetou a piniovými oříšky, a křupavým chlebem s olivovou pastou.

Pro další recept klikněte na: Tandoori kuře

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Včera | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

2. 12. | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

1. 12. | Podle staré pověry se věřilo, že děvče, kterému právě o Vánocích větvičky „barborky“ vykvetou, se…