Těstoviny do pořádné mísy

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Uvařte si na chalupě nudle, po kterých se jen zapráší a s nimiž v horkých dnech nepropotíte zástěru. Navíc se nebudete muset trápit s horou špinavého nádobí.

Těstoviny do pořádné mísy

Špagety s pestem

4 porce příprava: 35 minut

50 g piniových oříšků, 80 g parmazánu, hrst lístků bazalky, 2 stroužky česneku, 125 ml olivového oleje, sůl a pepř, citronová šťáva, 500 g špaget

Piniové oříšky opečte v suché pánvi do světlehnědého odstínu. Vyjměte a nechte vychladnout. Parmazán jemně nastrouhejte. Do mixéru vložte bazalku a nahrubo rozmixujte. Přidejte česnek a oříšky, mixujte a postupně přilévejte olej, dokud pesto nezíská hladší konzistenci. Vmíchejte 3–4 lžíce parmazánu, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. V osolené vodě uvařte na skus špagety, sceďte je a promíchejte s pestem. Podávejte zasypané parmazánem. Náš TIP: Salsa di noci. Připravuje se jako pesto. Základ jsou vlašské ořechy, piniiové oříšky, parmazán, česnek, smetana a máslo.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

Včera | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Včera | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

1. 12. | Podle staré pověry se věřilo, že děvče, kterému právě o Vánocích větvičky „barborky“ vykvetou, se…

Netradiční adventní kalendář? Vyrobte si jej z vánoční hvězdy

Netradiční adventní kalendář? Vyrobte si jej z vánoční hvězdy

29. 11. | Pokud se vám nechce začínat prosinec nudným adventním kalendářem plným nekvalitní čokolády, máme…