Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli

| Autor: Johana Křížková | Rubrika: Domácnost

V rodině naší čtenářky se tento lahodný koláč hřeje na výsluní všeobecné popularity. Vyzkoušeli jsme ho a už víme proč. Je prostě báječný!

Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli

Voňavý tvaroháč

dortová forma o Ø 24 cm - příprava: 55 minut

* 400 g hladké mouky
* 120 g moučkového cukru
* 1/2 prášku do pečiva
* 1 vejce
* 250 g másla + na vymazání
* 2 lžíce kakaa holandského typu
* hrubá mouka na vysypání

NÁPLŇ:
* 3 vejce
* 2 lžíce krupicového cukru
* 500 g tvarohu ve vaničce
* 2–3 lžíce tuzemáku
* 1 sáček vanilkového cukru

Ze surovin (kromě kakaa) vypracujte těsto podobné lineckému (do dvou třetin vmíchejte kakao) a obě těsta nechte 10 minut odpočinout v chladu. Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Kakaovým těstem vyložte dno a stěny formy.

Připravte si náplň. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, z ostatních surovin vyšlehejte hladký tvarohový krém a sníh do něj opatrně zapracujte. Náplň nalijte do formy a navrch nahrubo nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte při 160 °C asi 40 až 50 minut.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Kateřina Sobotová.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Tradiční polévky

Tradiční polévky

6. 6. | Při představě Itálie si možná vybavíte zuppa minestrone, ale v jejím receptáři jsou i jiné…

Čerstvá Itálie také u vás doma

Čerstvá Itálie také u vás doma

3. 6. | Silné chutě, na které nelze zapomenout. Podmanivost italské kuchyně je jednoznačně v čerstvosti,…

Další články z rubriky

Palačinky pro každého: Na sladko i na slano

Palačinky pro každého: Na sladko i na slano

Včera | Jsou jednoduché, rychlé a variabilní. Právě díky těmto svým vlastnostem představují palačinky vše,…

Tak trochu jiná nakládačka

Tak trochu jiná nakládačka

24. 8. | Přinášíme vám tři neotřelé recepty na nakládané dobroty, které si můžete rychle připravit na…

Polévka je grunt: Využijte letní dary přírody

Polévka je grunt: Využijte letní dary přírody

23. 8. | Když nevíte co by, dejte si hutnou polévku z chalupářských zásob. Ať už k obědu, nebo k večeři,…

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

22. 8. | Všednodenní jídlo nemusí být jen o chlebu s něčím dobrým. Přesvědčte se, že do půl hodiny se směle…