Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

| Autor: Marta Pušová | Rubrika: Domácnost

Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček - poctivé a z čistě domácích produktů, bez umělých přísad. Takové jídlo si ale můžete udělat i dnes, stačí vyzkoušet naše recepty!

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Paštičky z listového těsta plněné sýrovou pěnou

na 6 porcí: 1 balení listového těsta, rozváleného, 1 žloutek na potření

Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1 cm okraj. Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, na něj položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny.

Následující »

Další články z rubriky

Moderní trendy a designy: Který si vyberete?

Moderní trendy a designy: Který si vyberete?

Dnes | Máte za sebou rekonstrukci bytu, domu a stojíte před náročným úkolem, jak si životní prostor…

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

Včera | Lámete si každý večer hlavu s tím, co udělat rychlého a snadného pro rodinu, aby byla stoprocentě…

Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek

Chcete mít nejkrásnější muškáty v okolí? Vypěstujte si je ze semínek

Včera | Silné, husté rostliny, obsypané desítkami květů. Takové pelargonie mohou zdobit vaše okna a balkony…

Kdy naplánovat založení nové zahrady? Nejlepší chvíle je právě teď!

Kdy naplánovat založení nové zahrady? Nejlepší chvíle je právě teď!

17. 1. | Aby návrh zahrady skutečně respektoval potřeby všech členů rodiny a jejich různé zájmy, je dobré se…