Velikonoční nádivka krok za krokem

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Velikonoční nádivka je tradiční dobrota, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pokud stále nemáte svůj osvědčený recept, vyzkoušejte ten náš! Určitě si pochutná celá rodina.

Nádivka

na 4–6 porcí - příprava: 50 minut

* 8 housek
* smetana na vaření 12% podle potřeby
* 100 g másla
* zázvor
* kurkuma
* muškátový květ a oříšek
* 4 vejce
* 400 g vařeného uzeného masa (nejlépe libovějšího bůčku) nebo velmi kvalitní klobásy
* hrst lístků mladých kopřiv (nebo špenátových listů) či jiných dostupných bylinek
* máslo nebo sádlo na vymazání pekáčku
* sůl a pepř na dochucení

1. Starší housky (nebo rohlíky) nakrájejte na kostky. Zalijte je směsí vlažné, lehce osolené smetany a vlahého másla, zázvoru, kurkumy a muškátového květu a nechte je co nejvíc nasáknout. Do základu přilijte lehce prošlehané žloutky a promíchejte, aby se pečivo rozmělnilo na hladkou hmotu.

2. Přidejte na kostičky pokrájené maso.

3. Potom vmíchejte spařené a najemno nasekané kopřivové listy a vše důkladně promíchejte a dochuťte.

4. Nakonec opatrně zapracujte dotuha ušlehaný sníh z bílků.

5. Vzniklou hmotu přendejte do pekáčku vymazaného tukem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 35 až 40 minut krásně dozlatova.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. - Velikonoční speciál.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Beránek naslano i nasladko

Beránek naslano i nasladko

25. 3. | Možná vás velikonoční klasika už nudí nebo máte v rodině někoho, kdo sladké nemusí či přímo nesmí.…

Velikonoční věnec krok za krokem

Velikonoční věnec krok za krokem

9. 3. | 3 | Nebaví vás péct obligátní mazance či kynuté beránky? Vyzkoušejte letos něco úplně jiného a možná…

Další články z rubriky

Vyzdobte si zeď v bytě, postačí vám k tomu fixa

Vyzdobte si zeď v bytě, postačí vám k tomu fixa

Dnes | Kreativní nápad dostala umělkyně Elsa Rhae. Zabere vám sice nejspíš hodně času, výsledek ale stojí…

Víkend na chalupě: Od snídaně po večeři

Víkend na chalupě: Od snídaně po večeři

Dnes | Cesta z města je pozvánkou ke stolu plnému známých chutí. Také máte pocit, že k volnu na venkově…

Zeleninové šťávy: Jakou zeleninu použít?

Zeleninové šťávy: Jakou zeleninu použít?

Včera | Ovoce a zelenina, nejlépe v syrovém stavu, by měly tvořit větší část našeho denního příjmu potravy.…

Léto u ohně: Upečte si buřty a další táborákové pochoutky

Léto u ohně: Upečte si buřty a další táborákové pochoutky

Včera | 1 | Představte si prázdniny bez táboráku a bez buřtů. A nebo raději ne. K této části roku prostě patří.…

Komerční sdělení
Domácí pekárny Vaření s dámou