Velikonoční nádivka krok za krokem

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Velikonoční nádivka je tradiční dobrota, která by neměla chybět na žádném svátečním stole. Pokud stále nemáte svůj osvědčený recept, vyzkoušejte ten náš! Určitě si pochutná celá rodina.

Nádivka

na 4–6 porcí - příprava: 50 minut

* 8 housek
* smetana na vaření 12% podle potřeby
* 100 g másla
* zázvor
* kurkuma
* muškátový květ a oříšek
* 4 vejce
* 400 g vařeného uzeného masa (nejlépe libovějšího bůčku) nebo velmi kvalitní klobásy
* hrst lístků mladých kopřiv (nebo špenátových listů) či jiných dostupných bylinek
* máslo nebo sádlo na vymazání pekáčku
* sůl a pepř na dochucení

1. Starší housky (nebo rohlíky) nakrájejte na kostky. Zalijte je směsí vlažné, lehce osolené smetany a vlahého másla, zázvoru, kurkumy a muškátového květu a nechte je co nejvíc nasáknout. Do základu přilijte lehce prošlehané žloutky a promíchejte, aby se pečivo rozmělnilo na hladkou hmotu.

2. Přidejte na kostičky pokrájené maso.

3. Potom vmíchejte spařené a najemno nasekané kopřivové listy a vše důkladně promíchejte a dochuťte.

4. Nakonec opatrně zapracujte dotuha ušlehaný sníh z bílků.

5. Vzniklou hmotu přendejte do pekáčku vymazaného tukem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 35 až 40 minut krásně dozlatova.

Článek vyšel v časopise F.O.O.D. - Velikonoční speciál.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Čtěte také

Beránek naslano i nasladko

Beránek naslano i nasladko

25. 3. | Možná vás velikonoční klasika už nudí nebo máte v rodině někoho, kdo sladké nemusí či přímo nesmí.…

Velikonoční věnec krok za krokem

Velikonoční věnec krok za krokem

9. 3. | 3 | Nebaví vás péct obligátní mazance či kynuté beránky? Vyzkoušejte letos něco úplně jiného a možná…

Další články z rubriky

Barevná Jižní Afrika

Barevná Jižní Afrika

30. 5. | Kouzlo jihoafrické kuchyně tkví v tom, že kombinuje rozmanité chutě exotického kontinentu s…

Nábytek pod širák

Nábytek pod širák

29. 5. | Pomalu se náš život bude zase přesouvat ven, na zahrady, terasy a balkony. Proto je nejvyšší čas…

Demi-glace od mistra

Demi-glace od mistra

27. 5. | Zkušený šéfkuchař a porotce kulinářské soutěže Marek Fichtner vám ukáže, jak si doma připravit…

Rychlé a lahodné večeře na celý týden

Rychlé a lahodné večeře na celý týden

23. 5. | 2 | Všednodenní jídlo nemusí být jen o chlebu s něčím dobrým. Přesvědčte se, že do půl hodiny se směle…

Komerční sdělení
Domácí pekárny Vaření s dámou