Velké úsilí zlepšuje vnímání chuti pokrmů

| Autor: Famous | Rubrika: Domácnost

Po tvrdé práci si jídlo většinou člověk nejen zaslouží, ale také lépe vychutná. Podle studie z Marylandu má velké úsilí vynaložené k dosažení pokrmu skutečně vliv na vnímání jeho chuti.



Dalším pozitivním vlivem tohoto úsilí je podle psychologů to, že při něm lidé volí raději zdravé varianty pokrmů.

„V podstatě jsme prokázali, že pokud vynaložíte větší úsilí pro získání jídla, nejenže ho více oceníte, ale také vám bude více a lépe chutnat,“ tvrdí docent Alexander Johnson z Johns Hopkins University v Baltimore.

Čím dostupnější jídlo je a čím méně úsilí či peněz člověk pro jeho získání musí vynaložit, tím méně si ho váží a méně ho vychutná.

To může být také důvod, proč obézní lidé volí často jídla tučná z levného rychlého občerstvení. Méně si je vychutnají, méně si jich váží, a proto se jimi přejídají.




ČTĚTE TAKÉ:
Boty dělají člověka!









STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

12 triků, které z vašeho cukroví udělají neodolatelnou lahůdku

Včera | Ať už se letos pustíte do jednoho, dvou druhů, nebo hodláte zásobit sladkými „jednohubkami“ celou…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Včera | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

Kdy je správný čas trhat barborky, aby vám na Štědrý den vykvetly?

1. 12. | Podle staré pověry se věřilo, že děvče, kterému právě o Vánocích větvičky „barborky“ vykvetou, se…

Netradiční adventní kalendář? Vyrobte si jej z vánoční hvězdy

Netradiční adventní kalendář? Vyrobte si jej z vánoční hvězdy

29. 11. | Pokud se vám nechce začínat prosinec nudným adventním kalendářem plným nekvalitní čokolády, máme…