Vyzkoušejte neodolatelné sýrové chuťovky k vínu

| Autor: PR | Rubrika: Domácnost | komerční sdělení

Pokud vás nebaví o svátcích mlsat jen sladké, zkuste inovaci v podobě slaných sýrových chuťovek. Máte je hotové za pár minut a návštěvu překvapíte jejich neodolatelnou chutí, díky které zmizí ihned ze stolu. Recepty jsou navíc vylepšené o sýry oceněné značkou Regionální potravina.

Sýrové trojhránky

Doba přípravy: 15 – 20 minut

500 g listového těsta
1 vejce
olej
150 g polotvrdého sýru (doporučujeme Farmářský sýr od Moravia Lacto oceněný značkou Regionální potravina)
luční kmín
hrubozrnná sůl

Z listového těsta si vyválíme co největší a nejtenčí plát. Ozdobným kolečkem z něj vytvarujeme trojúhelníky. Potřeme je vajíčkem a posypeme drceným kmínem, hrubou solí a nakonec teprve co nejjemněji strouhaným sýrem. Trojúhelníčky vkládáme na vymaštěný plech či pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu 7- 10 minut.

Baby žampiony pečené s anglickou slaninou a zrajícím sýrem

Doba přípravy: 30 minut

500 g malých čerstvých žampionů (doporučujeme ze Žampionárny Doly na Pardubicku)
100 g anglické slaniny
špetka drceného kmínu
100 g zrajícího sýru (doporučujeme Brníčko ze statku Michala Hrdličky v Brníčku)
1 vejce
4 snítky tymiánů
2 stroužky česneku (doporučujeme Česnek z Bořitova v Jihomoravském kraji)

Opláchnuté a očištěné žampiony otočíme kloboučkem dolů a odkrojíme nohu co nejhlouběji. Hlavičku žampionu plníme směsí ze slaniny, sýru a bylinek. Směs připravíme z jemně nakrájené a orestované slaniny, najemno nastrouhaného sýru a přidáme tymián, pepř a česnek. Naplněné žampiony vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při teplotě 160 - 170°C po dobu zhruba 10 minut, až žampiony zhnědnou, pustí šťávu a sýr na povrchu zezlátne.
Podáváme jako pochutinu s malými kousky pečiva.

Značka Regionální potravina vám zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z domácí produkce. Receptům dodají Regionální potraviny tu nejlepší chuť, kterou se můžete blýsknout nejen o Vánocích. Více na www.regionalnipotravina.cz

Další články z rubriky

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Vánoční feng shui úklid: Vyhoďte, co vás netěší

Dnes | Ano, většinou před Vánoci alespoň trochu poklidíme. Chceme se tu cítit dobře. Není třeba ale…

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Od pondělí do pátku: Rychlé recepty

Včera | Večeře do 30 minut? Vykouzlete ji z jednoduchých surovin a uvidíte, kolik času vám najednou zbude…

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

Kuchyňská magie: Proč míchat těsto po směru hodinových ručiček?

4. 12. | 1 | Největší čarodějky jsou ženy a největší magii provozují každý den právě v kuchyni. Spoustu věcí,…

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

Trendy letošních Vánoc: Vyhrajete to s bílou, zelenou a fialovou

2. 12. | Vsadit při zdobení na aktuální trend, nebo spoléhat na to, co se osvědčilo vloni? Udělat Vánoce ve…