Září ve vaší kuchyni: Vychutnejte si babí léto

| Autor: F.O.O.D. | Rubrika: Domácnost

Projezte se do babího léta se sezónnmími hity z masny i z trhu. Od sladkých broskví přes řapíkatý celer, bílou ředkev až po superpotravinu krůtí maso.

Září ve vaší kuchyni: Vychutnejte si babí léto

Grilované broskve se zmrzlinou

4 porce příprava: 20 minut

4 broskve, 50 g přepuštěného másla, 2 lžíce medu, špetka mleté skořice, 25 g plátků mandlí, 8 kulatých máslových sušenek (asi 100 g), 500 ml vanilkové zmrzliny, drobné lístky máty

Broskve rozkrojte a zbavte pecky. Pak je nakrájejte na čtvrtky. Rozpalte grilovací pánev. Broskve na ní rozložte a opékejte je asi minutu. Když pustí šťávu, pokapejte je rozpuštěným máslem a medem a posypte skořicí. Mandlové lupínky opražte nasucho. Sušenky rozdrťte. Na talíře rozdělte grilované broskve i se šťávou, kterou pustily. Přidejte kopečky zmrzliny a vše posypte opraženými mandlemi, drcenými sušenkami a lístky máty.

Broskev

Pravlastí sladkého šťavnatého ovoce je Čína, k nám se broskve dostaly přes Persii a Středomoří. Jsou lehce stravitelné, bohaté na vitamin B, C a E, draslík i hořčík. Prospívají mimo jiné srdci a cévám.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Následující »

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Trápí vás rýma a nachlazení? Pořiďte si rýmovník!

Dnes | Rýmovník je na pěstování velmi nenáročná bylinka, která má mnoho výhod. Pomáhá zmírňovat rýmu a…

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky

Dnes | S vánočním cukrovím je to jako s domácími koláči. Recepty se dědí z generace na generaci. Staré…

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Jak se zbavit pavouků a přestat je lákat do bytu

Včera | 8 | Domy jsou pro pavouky, zvlášť v zimě, až magicky přitažlivé. Uvnitř i zvenku. Většina jich sice…

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

7. 12. | 1 | Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček -…