Zkuste Cordon Bleu podle Ivana Vodochodského

| Autor: JJ | Rubrika: Domácnost

Herec, moderátor a hlavně kuchař Ivan Vodochodský je velký gurmán a milovník jídla. Připravili jsme pro vás dva recepty z jeho kuchyně. Nechte se inspirovat a přejeme dobrou chuť.

Smažené telecí řízky Cordon Bleu

Ingredience:

4 telecí řízky
4 plátky šunky nejvyšší jakosti LE&CO
4 plátky sýru Gruyere nebo jiného aromatického
2 vejce hladká mouka
strouhanka z čerstvého pečiva
100 ml mléka
1 lžíce citronové kůry
Olej a máslo na smažení

Příprava:

Řízky naklepeme a nasekneme okraje. Na řízky položíme plátek sýra a plátek šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje. Obalíme je v mouce, vejcích smíchaných s mlékem a citrónovou kůrou a strouhance z čerstvého pečiva. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborem.

Důležité – čím je strouhanka starší a tvrdší, tím více vypije oleje a řízek je mastný!


Zapékaná čekanka se šunkou v omáčce Mornay

Ingredience:

4 puky čekanky 4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků šunky LE&CO Krůtí šunka pro děti
1 stroužek česneku sůl a bílý pepř
citrón

Omáčka 1 cibule
1 mrkev
100 g másla 100 g hladké mouky 150 ml smetany 2 žloutky 100 g tvrdého sýra typu Gruyer muškátový květ
citrónová šťáva
sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava:

Na másle zpěníme pokrájenou mrkev a cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme sůl, pepř, muškátový květ. Přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme asi 20 minut. Necháme částečně prochladnout, procedíme a vmícháme žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno poklademe plátky uvařených brambor, posypeme drceným česnekem, nahoru poskládáme půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme připravenou omáčkou Mornay a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 25-30 min., až je povrch zlatohnědý.

Komentáře

Komentářů celkem: 0

Další články z rubriky

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

5 jednoduchých rychlých večeří pro každý den

Dnes | Lámete si každý večer hlavu s tím, co udělat rychlého a snadného pro rodinu, aby byla stoprocentě…

Kdy naplánovat založení nové zahrady? Nejlepší chvíle je právě teď!

Kdy naplánovat založení nové zahrady? Nejlepší chvíle je právě teď!

Včera | Aby návrh zahrady skutečně respektoval potřeby všech členů rodiny a jejich různé zájmy, je dobré se…

Jak pečovat o muškáty v zimě? Hlavně nesmí růst!

Jak pečovat o muškáty v zimě? Hlavně nesmí růst!

Včera | Tak tuhle otázku řešíme snad každý. Muškáty jsou totiž dlouhá léta nejčastější rostlinou objevující…

Nejlepší recepty z domácí hořčice

Nejlepší recepty z domácí hořčice

16. 1. | Spousta lidí ji vnímá pouze jako omáčku k párkům nebo ke klobáse, ale to je věčná škoda. Její…