Hubnutí bez námahy: Kolik tuku odbouráte při sexu, uklízení nebo na procházce?

Hubnutí bez námahy: Kolik tuku odbouráte při sexu, uklízení nebo na procházce?

Máte pocit, že abyste zhubla, musíte se mučit v posilovně nebo potit krev při běhu? To vůbec nemusí být pravda, kalorie spalujete i při běžných činnostech, které mohou být naopak při hubnutí efektivnější než výkonnostní sport.

Dlouhý sex – 2100 kJ

Začněme hned tím nejoblíbenějším, ehm možná pro některou z nás nutnou povinností – a to milováním. Při sexu tělo opravdu spotřebuje obrovské množství energie. Problém je, že výpočet se týká hodinového aktivního sexu, při kterém se hýbete, potíte, měníte polohy a zažíváte vyvrcholení. Není to nic pro vás? I pokud vám sex moc neříká, třeba vám pomůže informace, že to je stejné, jako kdybyste hodinu cvičila kruhový trénink.

Mrkněte se na video na super cvičení pro gaučové povaleče:

Pokračování 2 / 9

Orgasmus – 470 kJ

Při vyvrcholení se s tělem dějí věci, váš krevní oběh jede na maximum, srdce pumpuje jako o život, mozek uvolňuje endorfiny, které omámí smysly a vy přestáváte vnímat zimu, horko, bolest, protože "systémy jsou vypnuté". Během té doby spálíte tolik kilojoulů, kolik jich má jeden banán.

Pokračování 3 / 9

Hraný orgasmus – 1323 kJ

Jste v šoku? Ano, divadélko je náročnější než pravda. Pokud svému partnerovi sehráváte pravidelné představení na téma „miláčku, skvěle jsi mi to udělal“, musíte se zkrátka víc namáhat, aby vám partner uvěřil. Teď už nejde o banán, ale o rohlík – jehož energii při tom spálíte.

Pokračování 4 / 9

Okopávání záhonu – 672 kJ

Proklínáte plevel a rychle rostoucí trávu? Chyba lávky, ty jsou vaším požehnáním. Pokud máte zahrádku, máte vyhráno. Za hodinu práce s motyčkou se zbavíte nejen plevele, ale i svých tukových zásob. Spálíte toho jako během půlhodinového poskakování na Zumbě.

Pokračování 5 / 9

Velký úklid – 714 kJ

Taky tak nerady uklízíte? Pokud máte paní na úklid, sice máte skvěle uklizeno, ale musíte si místo toho najít jinou aktivitu. Po hodinovém gruntování si totiž můžete užívat pocit naklizeného bytu i spálených kalorií. Jen si nesmíte dát za odměnu nějakou tu čokoládičku.

Pokračování 6 / 9

Vaření a smažení – 598 kJ

Vaříte denně? Pak také denně spálíte spoustu kalorií. Při krájení či míchání i obalování řízků vaše tělo vydá spoustu energie. Jen nesmíte příliš často ochutnávat, jinak je veškerá snaha marná.

Pokračování 7 / 9

Sledování televize – 294 kJ

Válení se na gauči u televize? Pokud vynecháte své oblíbené tortilly a stačí vám sledovat svůj oblíbený seriál, pálíte kalorie. Za hodinu jich máte o 70 méně, a pokud si zapnete komedii nebo vtipný sitcom, bude to ještě víc. Smích je totiž super spalovač tuku.

Pokračování 8 / 9

Procházka – 546 kJ

Chůze je pro mnohé z nás pro hubnutí vhodnější než běh, protože tělo pracuje v optimální tepové frekvenci tak, že může spalovat tuky. A díky pravidelnému pohybu si i vytvarujete postavu. Chůzi navíc doporučují psychiatři jako skvělou prevenci depresí nebo úzkostí a jako prostředek odbourání stresu. Je to skvělá aktivita pro srdce, klouby, mozek i cévní systém.

Pokračování 9 / 9

Nakupování – 840 kJ

Vyčítá vám manžel, že pořád nakupujete? Tak mu vysvětlete, že to samozřejmě děláte pro rodinu, kterou tak zásobujete. Ale i pro to, abyste mu zůstala krásně štíhlá. Adrenalin při shoppingu, tedy při nakupování a především při kličkování mezi regály a vykládání a nakládání zboží z košíku na pás a zase z pásu do tašky, dělá z běžné činnosti vysloveně sportovní výkon.

Doporučujeme

Články odjinud