Snídaně pomáhá zhubnout: Naučte se jíst ráno!

Snídaně pomáhá zhubnout: Naučte se jíst ráno!

Ne každý má po ránu chuť na vydatnou snídani. Podle řady odborníků ale jde o nejdůležitější jídlo dne, proto vám přinášíme pár triků, jak se naučit snídat.

Pijte vodu

Jakmile se probudíte, mějte po ruce připravenou velkou sklenici vody. Berte to jako druh předkrmu. „Sklenice vody pokojové teploty pomůže poslat tělu zprávu, že potřebuje palivo, a tak se lépe probudí,“ říká Brigitte Zeitlinová, nutriční poradkyně.

Jak na domácí müsli neboli granolu. Jak na ni, najdete na videu: 

Pokračování 2 / 5

Malá porce

Snídaně nemusí nutně znamenat tříchodové menu. Když začnete s něčím opravdu malým, jako je třeba uvařené vejce nebo ovoce, vaše tělo si začne zvykat na to, že se ráno snídá a že je to skvělý start.

Pokračování 3 / 5

Dělejte přestávky

Kdo tvrdí, že do sebe musíte snídani nasoukat během pěti vteřin? Můžete ji naopak klidně přerušovat a sníst ji během hodiny (pokud máte tedy hodinu čas). Nejprve sníte například ovoce nebo toust, pak vejce nebo sýr a tak dále.

Pokračování 4 / 5

Dopřejte si oblíbené potraviny

Při hubnutí máme tendenci "šetřit si" některé druhy potravin do zásoby, třeba na konec dne. Snídaně je ale první denní jídlo, kdy si můžete skutečně dopřát téměř cokoli. Klidně si dejte nakrájené krůtí maso se zeleninou, vajíčka nebo ovesné vločky s dýňovými semínky a houbami nebo si dejte toust s jogurtem a plátky rajčat.

Pokračování 5 / 5

Zažeňte nevolnost

Míváte ráno žaludek jako na vodě a chce se vám při pohledu na jídlo spíše zvracet? I to jde překonat, a to výběrem vhodných potravin, jako jsou banány, chléb, ovesné vločky, jablka nebo vajíčka. Když budete užívat probiotika, může vám to také pomoct. Ta podporují zdravé střevní bakterie a odstraňují ty nezdravé, čímž bojují proti ranní nevolnosti, nadýmání a podporují trávení.

Co radí odborníci z Vím, co jím o tom, jak správně snídat? Podívejte se na VIDEO:

Doporučujeme

Články odjinud