11. hodina

11. hodina

Je to naše generace, která změnila svět navždy … Sucho. Hlad. Prudké záplavy. Rekordní srážky. Hurikány. Kyselé deště. Nejvyšší průměrné teploty v historii. Ve večerních zprávách tyto katastrofy vypadají jako zcela nezávislé události, ale je tomu skutečně tak? Není každá živelná pohroma jenom součástí velkého světového puzzle, které nám pomůže objevit klíč k záchraně budoucnosti lidstva?

Filmařům poskytli rozhovory uznávaní světoví odborníci i známé osobnosti. Uvidíme v něm i bývalého nejvyšší představitele SSSR Michaila Gorbačova, proslulého vědce Stephena Hawkinga, bývalého ředitele CIA R. Jamese Woolseyho, odborníky na trvale udržitelný rozvoj Williama McDonoucha a Bruce Mau a více než 50 dalších předních vědců, myslitelů a vůdčích osobností, kteří nám zprostředkují šokující fakta a budou diskutovat o nejpalčivějších otázkách naší planety.

Leonardo DiCaprio uzavírá: „My, občané, vůdci, konzumenti a voliči, máme příležitost, abychom pomohli ekologii včlenit do vládních opatření a každodenního životního stylu. Úkolem naší generace je vyléčit rány, které tady zanechala technická civilizace. To, jak na tuto výzvu zareagujeme, závisí od vědomé změny našeho druhu. Tato vědomá reakce by jedinečnou modrou planetu mohla zachránit i pro budoucí generace.”

Film 11. hodina přichází do českých kin 1. listopadu 2007.

foto: Warnes Bross

Doporučujeme

Články odjinud