Anketa Žebřík 2004 je v plném proudu

Do 28. února mohou čtenáři časopisu REPORT hlasovat a spolurozhodovat o výsledcích ankety Žebřík 2004.

Žebřík se svým charakterem vymyká tradičním společenským anketám, o jejichž výsledcích rozhoduje odborná akademie nebo masová veřejnost. „Žebřík je anketou, v níž hlasují pravidelní čtenáři hudebního časopisu a serveru, čili lidé, kteří se v hudbě dobře orientují. A přitom nejsou v hlasování ničím a nikým ovlivňováni, nejsou zaangažováni v hudebním průmyslu ani nehlasují kvůli šanci něco vyhrát,“ vysvětlil Jarda Hudec, vydavatel pořádajícího časopisu. Ankety se může zúčastnit každý, kdo vyplní kupón v únorovém vydání REPORT a pošle své tipy na adresu redakce do konce února, kdy je uzávěrka. Hlasovat se dá i na internetových stránkách www.ireport.cz či formou SMS. Hlasování zahrnuje dvě sekce: domácí česko-slovenskou a zahraniční s jedenácti kategoriemi, včetně jedné filmové. Oceněni budou vždy první tři v každém kategorii. Loňskými vítězi byli např. skupina Kabát, Dan Bárta, Lenka Dusilová, 1970 od Chinaski jako skladba roku a Entropicture – Dan Bárta & Illustratosphere jako album roku.

Ceny Žebřík 2004 převezmou jejich noví držitelé v pátek 11. března už tradičně v plzeňském Domě kultury Inwest. Jako hosté zde vystoupí Chinaski, Pražský výběr, Ready Kirken se speciálním hostem, Kryštof unplugged a skupina MIG 21, která vystoupí na Žebříku v rámci svého turné POP POP POP TOUR 2005. Šestihodinovou show bude provázet režisér Zdeněk Suchý. Druhá scéna bude ve znamení hiphopu.

Frontmana skupiny Jirky Macháčka jsem se zeptali, jak vnímá akci Žebřík, kdy o vítězech ankety rozhodují jen a jen lidé, kteří se o hudbu aktivně zajímají? „Pozitivně. Po všech zmanipulovaných soutěžích vyjde konečně najevo PRAVDA!,“ odpověděl.

Vedle známých tváří představuje Žebřík každoročně i nové talenty. Také letos dojde ještě před udílením cen k zahájení nového ročníku soutěže pro mladé začínající umělce Coca-Cola PopStar, kterou pravidelně vyhlašují společnosti Coca-Cola Česká republika a Sony BMG. Na Žebříku vystoupí její úřadující vítěz, ústecká skupina UDG.

zdroj: 2MEDIA.CZ

Doporučujeme

Články odjinud