Bílá bude zpívat Julii z playbacku

Bílá bude zpívat Julii z playbacku

V nové roli se po dlouhé odmlce již brzy představí příznivcům muzikálu současná česká slavice Lucie Bílá. Ztvární hlavní ženský pěvecký part Julie v novém českém romantickém muzikálu na ledové ploše Romeo a Julie bude. "Luciin naprosto skvělý výkon budete mít možnost posoudit už v dubnu v olomoucké předpremiéře a potom při premiéře v Ostravě," řekl Korzu autor muzikálu a zároveň jeho režisér a producent Jindřich Šimek.

"Zpěvačku ale neuvidíte, protože její hlas zazní pouze z playbacku." V reálu na ledě totiž ztvární Julii naše bývalá krasobruslařská reprezentantka Radka Kovaříková. "Použili jsme zcela novou inscenační formu, která je světovou raritou," vysvětloval Šimek, který na ledě realizoval už muzikál Mrazík. "Originalita spočívá v nápadu spojit v jednom projektu tanečníky herce, zpěváky a krasobruslaře a odehrát muzikálový příběh současně na scéně i na ledové ploše."

V ambiciózním projektu, který má převést nesmrtelný Shakespearův příběh na led, bude partnerem Bílé, Romeem, vycházející zpěvácká hvězda Bohuš Matuš. V bruslích Romea ztvární reprezentační kolega Kovaříkové, René Novotný, který se svou partnerkou získal světový mistrovský titul v kategorii sportovních dvojic. Hudební party, v níž se dále představí například Jiří Korn, Věra Špinarová, Athina Langoska, Hana Křížková nebo Petr Kotvald, Kamil Střihavka a Petr Janda, složil Boris Urbánek. Hudbu nastudoval významný italský dirigent Paolo Gatto a nahrál symfonický orchestr FISYO Praha. Autorem poetických textů je známý básník, skladatel a písničkář Jaromír Nohavica.

"V Praze se muzikál představí zřejmě až v roce 2004 v nové sportovní hale, která vyroste pro účely mistrovství světa v ledním hokeji," posteskl si Korzu Jindřich Šimek. "Bohužel v jediné možné T-mobil Aréně by kvůli objemné reklamní kostce, zavěšené u stropu haly, nešly nasvítit kulisy." (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud