Billy Sheehan má nové CD Holy Cow

Jeden z nejlepších světových baskytaristů Billy Sheehan (MR. BIG) má aktuální solové album s názvem „Holy Cow“. Na albu kromě baskytary nahrál též bariton kytaru a podílí se na nahrávce též zpěvem. K nahrání si přizval řadu skvělých hostů, jimiž jsou bubeník Ray Luzier, kytaristé Billy Gibons a Paul Gilbert a zpěvák Dug Pinnick.

Tento skvělý muzikant je poctivým drtičem basových strun a jeho preciznost je až téměř nepochopitelná - jeho instrumentální výkon je místy až v jiné dimenzi než na matičce Zemi. Možná řada z vás vzpomene na kapelu MR. BIG, která se proslavila zejména skvělými hity "To Be With You" a "Shine"...

Bubeník Ray Luzier, který "Holy Cow" nahrál, hrál na bicí též na Sheehanově posledním CD s názvem „Cosmic Troubadour“. V současné době jede turné s kapelou KORN.

Prvním z kytaristů podílejících se na desce je Billy Gibons, legendární kytarista ZZ TOP a Sheehanův „hero“, o čemž svědčí skvělé sólo ve skladbě "A Lit'l Bit'l Do It To 'Ya Ev'ry Time".

Speciálním hostem na solovou kytaru je Paul Gilbert, Sheehanův spoluhráč z nedávno znovuoživlých MR. BIG. Paul nahrál dvě sóla ve skladbě „Dynamic Exhilarator“.

Na albu se dále objevil jako host zpěvák Dug Pinnick. Tento zpěvák z kapely KINGS X nazpíval skladbu „Turning Point“. „Je to jeden z nejlepších zpěváků, které znám,“ řídá Sheehan, který ostatně nešetří chválou u všech přizvaných hostů.

Jako hlavní pěvecký leader se pak zhostil role sám interpret - a nutno říct, že se ctí... Asi řeknu kacířskou myšlenku, ale jeho zpěv se mi líbí víc a připadá mi více feelingový, než hostující pěvec... A stejně bravurně se na albu zhostil též vokálů.

Jestli bude mít "Holy Cow" také koncertní podobu, je zatím v nedohlednu - interpret je totiž nyní uprostřed japonského turné s reinkarnovanými MR. BIG, kteří se dali znovu dohromady v původní sestavě, a to Eric Martin (zpěv), Paul Gilbert (kytara), Billy Sheehan (baskytara) a Pat Torpey (bicí).

Členové MR. BIG se sem vůbec tak nějak postupně sjíždějí, ale aby dorazili jednou taky najednou a odehráli zde koncert MR. BIG. na to si asi ještě počkáme. Letos a loni tu bylo možno navštívit koncert ex zpívajícího kytaristy MR. BIG Richieho Kotzena, se kterým na loňském koncertu hrál také bubeník MR.BIG Pat Torpey. Leader kapely - zpěvák Eric Martin, tu zase byl v dubnu 2008 hned na dvou koncertech v Pražském Exitu Chmelnice a v klubu Xanadu v Poděbradech, kde hostoval s kapelou TWIN DRAGONS. Poslední ze čtyřky v kapele - právě baskytarista Billy Sheehan, k nám zavítal na poslední hudební veletrh na Výstaviště jako firemní hráč firmy Yamaha. A právě ten nyní, stále plný síly a sexy, přichází na trh s kůží se svou "Svatou krávou".

Interpreta zde podporuje nově vzniklá nekomerční agentura JANAMUSIC (www.janamsic.cz), kde v případě zájmu můžete sledovat novinky o interpretech českých i zahraničních. Kromě Billyho Sheehana JANAMUSIC mapuje činnost již zmiňovaného zpívajícího kytaristy Richieho Kotzena (www.richiekotzen.com) a dále baskytaristky kapely LIVING COLOUR Douga WImbishe (www.dougwimbish.com), kterého mají fanoušci možnost vidět na letním festivalu Benátská noc na Malé skále (www.benatskanoc.cz), kde vystoupí v doprovodném bandu zpěvačky Tarji Turunen. JANAMUSIC také podporuje instrumentální kapelu kytaristy Petra Henycha (ex Petr Kolář, Precedens, Doctor PP, Pancho a další) a jeho rockový instrumentální projekt G-bod (www.henych.com).

Album Billyho Sheehana "Holy Cow" si můžete koupit prostřednictvím následujících odkazů: Amazon.com: http://www.amazon.com/Holy-Cow-Billy-Sheehan/dp/B001TW2S62/ref=dp_return_2?ie=UTF8&n=5174&s=music And iTunes: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewArtist?id=3853019 Odkazy: http://www.billysheehan.com http://www.myspace.com/billysheehan

Více na www.janamusic.cz.

Doporučujeme

Články odjinud