Čeho se nejvíce bojí Janek Ledecký?

Čeho se nejvíce bojí Janek Ledecký?

Muzikál Janka Ledeckého Galileo není jenom o nádherné hudbě a pěveckém podání, vyskytují se tam také kaskadérské a technické kousky, k nimž patří i naklánění šikmé věže v Pise. „Je úžasné, když se z jeviště nakloním a dívám se na lidi v prvních řadách, jak se schovávají pod sedačky,“ přiznal se tiskové agentuře Korzo Janek.

Propadlo pod věží je ojedinělý efekt, ale Janek má přesto trochu strach. „Bojím se, že jestli budou v prvních řadách nějací kardiaci, tak by to mohlo pro někoho znamenat zdravotní problémy,“ pousmál se Ledecký.

Propadlo pod věží byl sice Ledeckého nápad, předal ho ale režiséru Šimonovi Cabanovi. „Vysvětlil jsem mu, že když už v představení máme Galileův pokus na šikmé věži v Pise, tak by bylo fajn, kdyby během toho, jak tanečníci naplno trsají, by se věž z toho dovádění naklonila,“ řekl zpěvák.

Dlouho se ale nic nedělo a na jeho představu se zdánlivě zapomnělo. „Pak jsem přišel v lednu do divadla a už tam bylo propadlo vybudované. To mě dost potěšilo,“ dodal Janek Ledecký. (korzo)

O MUZIKÁLU GALILEO: Muzikál Galileo nepopisuje věrně historii, a nelze ho brát jako naučnou přednášku. Je sice o Galileovi a reflektuje nejdůležitější momenty jeho života, avšak některé postavy jsou změněny, přidány nebo naopak zcela vypuštěny či spojeny do jedné. Divák si však může být jist, že půjde především o zábavu. Sám autor ke Galileovi říká: "Katolická církev má minulost, kterou bych si nepřál mít. Omlouvá se příliš nesměle, spíše jsou to kroky vynucené dobou než jejím svědomím. Toto je moje výpověď o Galileovi i postojích katolické církve - tehdy i dnes."

Doporučujeme

Články odjinud