Češi jsou bezvěrci

7 komentářů

Mončičáček
19. října • 10:50

Tak na tohle nemám co dodat. já osobně jsem ateista a jsem za to i ráda. V mnoha případech náboženství akorát člověka omezuje. Nelíbí se jak se káže tohle smíš tohle zase ne. podle mého je to na každém jestli věří nebo ne. Jen ho do toho nikdo nesmí nutit.....

jiil
7. října • 18:05

Durga:Odloučení církve od státu,ale paradoxně nebrzdí církve(aspon ty menší)nýbrž stát.Sposta menších církví by to z mnoha důvodů přivítalo.

janicka1
6. října • 23:29

Durga - včelaře a spol., názor sdílím, bohužel my nic z uvedeného neovlivníme.

janicka1
6. října • 23:28

Docela by mě zajímalo, na co se nepříslušnost k sektám, tunelování, státní dluh a jiné věci budou svádět za dalších 20, 50 let? :DDDD

Durga
6. října • 20:34

Fakt je ten, že období 1948 - 1990 se na tom hodně podepsalo, ale nemyslím si, že by to vadilo. Aspoň nemáme problémy jako Poláci, jsme schopni přijímat spoustu věcí rozumněji. Nepřekvapuje mě ani většinový názor na církevní restituce. Jsem pro, aby stát přispíval na údržbu památkových budov, pokud jsou v používání církve. Ale tím to končí. Koneckonců, zahrádkáři, včelaři a jiné užitečné zájmové organizace si taky musí všechno platit samy. Nedovedu dost dobře pochopit, proč si lidé nemohli platit třeba dopravu do Tuřan z parkovišť. Když chci jet do divadla, taky mi nikdo dopravu neplatí.

Markytanka
6. října • 19:12

Proč? Stačí zmínit 40 let komunismu... zvěrstvo, které se podepsalo na všem. Na sebevědomí a průbojnosti Čechů.. a nejinak je na tom víra.... (já tedy také patřím k ateistům..na 150%, ale je to také díky rodině a výchově..)

Harpie
6. října • 14:46

Co k tomu dodat-jiný kraj,jiný mrav...I když,abych pravdu řekla,nevím,proč tomu tak je,prakticky celá Evropa je silně vě říCí,krom Skandinavie.

Doporučujeme

Články odjinud