Derniéra Kukaččího hnízda

Derniéra Kukaččího hnízda

Ve středu 20. března máte poslední možnost shlédnout v Divadle Na Fidlovačce velmi úspěšnou a světoznámou hru Kukaččí hnízdo. O její popularitu se postaral Miloš Forman svým filmem Přelet nad kukaččím hnízdem.

Derniéra Kukaččího hnízda

Ve středu 20. března máte poslední možnost shlédnout v Divadle Na Fidlovačce velmi úspěšnou a světoznámou hru Kukaččí hnízdo. O její popularitu se postaral Miloš Forman svým filmem Přelet nad kukaččím hnízdem, který v roce 1976 získal pět Oscarů.
Téměř dva roky po premiéře Kukaččího hnízda chystá divadlo velkolepou derniéru této Wassermanovy adaptace románové prvotiny Kena Keseyho. Oním �kukaččím hnízdem�, odvozeným z dětského říkadla, je míněn ústav pro duševně choré. Ken Kesey jej v sugestivní metafoře vykreslil jako dokonale fungující Systém totalitní manipulace s lidskými osudy.
Za dobu uvádění v Divadle Na Fidlovačce si hra získala diváky především přesvědčivými výkony Tomáše Töpfera, Elišky Balzerové, Pavla Nečase, Daniela Rouse, ale také například Ondřeje Brouska, Miloše Vávry, Břetislava Slováčka, Milady Kratochvílové, Zuzany Vejvodové a dalších. 

Autor: Dale Wasserman (podle románu Kena Keseyho)
Přeložil: Jaroslav Kořán
Režie: Jan Kačer

Více informací na www.fidlovacka.cz

zdroj: ex voto

Doporučujeme

Články odjinud