Děti dětem na Kampě

Děti dětem na Kampě

„Přijď 1. června na pražskou Kampu – v cirkusovém šapitó oslavíš Den dětí a pomůžeš vzdáleným kamarádům,“ zvou organizátoři Dětského dne s Artists 4 children na pomoc africkým dětem. Akce s podtitulem Děti dětem na Kampě začíná v 11 hodin Dračími pohádkami divadla Rolnička a spolu s dětmi jsou samozřejmě zváni také rodiče, prarodiče... zkrátka všichni, kteří chtějí spojit hudby, divadla a cirkusu plné odpoledne s dobročinností. Vstup je volný, tedy přesněji řečeno, neplatí se za něj penězi...

„Ideální by bylo, kdyby nám lidé na Kampu nosili školní potřeby - tužky, pastelky, propisky, fixy, ořezávátka a hlavně mazací gumy, těch mají africké děti nedostatek. Nic objemného, sešity kupujeme v místě. Chystáme se znovu v červnu do Keni a toto jsou věci, které tam využijeme,“ vysvětluje Renáta Králová, zakladatelka občanského sdružení Artists 4 children, které nevšední dětský den pořádá.

Návštěvníci si užijí žonglováním s Panem Václavem a Bratry v tricku, kteří pro ně před cirkusovým stanem uspořádají žonglérské dílny, od 13 hodin bude pod šapitó k vidění Království Aničky Duchaňové a Michala Němce ze skupiny Jablkoň, od 16 hodin Divadlo Anička a Letadýlko s představením La Kantýna.

Členové Artists 4 children pomáhají divadlem dětem zapomenout na prožitá trápení a bolesti všude tam, kde je to zapotřebí. Hrají pro děti v českých nemocnicích, v uprchlických táborech v zemích zasažených přírodní katastrofou nebo válečným konfliktem, jako je například Sri Lanka, Libanon, Gaza a Somálsko, v sociálně vyloučených romských komunitách v Čechách, na Slovensku a v zemích jižního Balkánu, pro děti ve slumech, děti ulice, mentálně a fyzicky postižené v jižní Indii a v letošním roce začali pořádat divadelní a fotografické workshopy s dětmi ve vesnici Muyée v Keni.

Aktivity Artists 4 children výmluvně dokumentuje výstava fotografií Tomáše Kroulíka, Petra Našice a Adély Bartoníčkové nazvaná Za zdí. Vernisáž výstavy je součástí programu akce Děti dětem na Kampě, začne v 18 hodin s hudebním doprovodem Mária Biháriho a Bachtale apsa. Večerní program bude pokračovat od 20 hodin koncertem skupiny Ivan Hlas Trio a nočním žonglováním s ohni s Panem Václavem a Bratry v tricku.

Více informací o Dětském dni s Artists 4 children na pomoc africkým dětem najdete na www.artists4children.cz nebo na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ:
Dvouletý chlapec kouří čtyřicet cigaret denně!

Doporučujeme

Články odjinud