5
Fotogalerie

Do českého filmu se vrací kolty zavěšené proklatě nízko

Naplno už běží natáčení nové filmové komedie Westernstory, díky níž se do českého filmu vrací stetsony, kankán v zakouřeném saloonu a kolty zavěšené proklatě nízko. Ty budou tasit Mário Kubec, Veronika Kubařová, Petr Vondráček, Bob Klepl, Pavel Zedníček, Kristýna Leichtová, Matouš Ruml nebo Pavel Landovský.

Film Westernstory vzniká téměř celý v nefalšovaném Western City v Boskovicích na Moravě, kde nechybí hlavní propriety divokého západu jako zaprášený hlavní bulvár, saloon, banka nebo šerifova kancelář. „Máme tu unikátní lokaci, skvělé podmínky pro práci,“ pochvaluje si producent snímku Martin Kořínek.

To, že se točí v existujícím westernovém městečku v Boskovicích není náhoda. Film se inspiruje takzvanými Wild West Show a ta nejlepší představení divokého západu vznikají právě zde. A právě zde se navíc odehrává i samotný děj filmu. Jeho natáčení donutilo letošní sezónu Wild West Show v Boskovicích výrazně zkrátit, provozovatel městečka Luboš Jerry Procházka si ale nestěžuje. „Pro potřeby filmařů jsme sice museli sezónu ukončit o něco dřív, ale chtěli jsme jim vyjít maximálně vstříc. Ten příběh, který tu vzniká, je samozřejmě fikce, ale má hodně co do činění se skutečnými osudy obyvatel našeho Western City.“

O čem je film Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Své představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda Presley si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí.

Hlavní linii filmu inspiroval skutečný příběh herce Mária Kubce, který ve Westernstory hraje tak trochu sám sebe. „Opravdu se tu jednoho dne objevil a kovbojský život mu učaroval. Zpřetrhal vazby s Prahou, odešel z divadelního angažmá a přestěhoval se i s rodinou sem. Dostal i svého vlastního koně a je jednou z hvězd našich představen,.“ doplňuje Luboš Jerry Procházka, který se coby šéf celé „company“ sám stal jedním z předobrazů filmových postav Westernstory.

Premiéru v kinech bude mít Westernstory 5. května 2011.

ČTĚTE TAKÉ:
Mašlíková má pleť jako dětskou prdýlku, zbavila se akné



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud