Exkluzivní novinka Velká kniha o Vánocích!

Exkluzivní novinka Velká kniha o Vánocích!

Vydavatelství Mladá fronta v říjnu vydává v divizi Knihy prvotinu autorky Lucie Kochové s názvem Velká kniha o Vánocích s podtitulem Slavíme moderně s ohledem na tradice. Tato publikace je vůbec první, která se populárně-naučnou formou věnuje českému pojetí Vánoc.

Přehledně sestavená kniha svým čtenářům představí české vánoční zvyky a tradice od svatého Martina až po silvestr. Autorka zde poskytuje jednoduchý manuál, jak efektivně naplánovat předvánoční přípravy během adventu tak, aby byly Vánoce opravdu tradičními rodinnými svátky. V jednotlivých kapitolách se mimo jiné dočtete, jak se slaví a slavívalo a jaké jsou české obyčeje. Najdete zde i desítky autorčiných prověřených rodinných receptů na nejlepší vánoční cukroví. Velká část publikace je věnována domácímu dekoru a nápadům na ozdobení vánočního stromku. Kniha se může stát užitečným rádcem v předvánočním období a vítaným společníkem v období samotných Vánoc. Vánoce jsou u nás nejkrásnějším svátkem v roce a slavíme je tradičně i netradičně.

Velká kniha o Vánocích bude slavnostně pokřtěna 26. října 2010 v 15.00 hodin v Paláci knih Palladium (náměstí Republiky 1, Praha 1). Slavnostním křtem bude provázet Eva Decastelo spolu se zpěvákem Davidem Deylem. Knihu pokřtí Ivana Jirešová, Gábina Partyšová, Martina Dvořáková, Jana Fabiánová, Renata Langmannová a další přátelé autorky.

Anotace knihy

• Chcete vědět, co je zlaté prasátko? • Zajímá vás, které zvyky a tradice jsou ryze české a které se do našich domácností dostaly ze zahraničí? • Proč kupujeme stromeček nebo zavěšujeme k lustru jmelí?

„Vtipné, čtivé, moderní i tradiční Vánoce. Díky této knize je zvládnete lehce a s radostí.“

Jitka Rákosníková šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.

399 Kč / vazba V8b / 208 stran / 240 x 265 / EAN 9788020423146 / ISBN 978-80-204-2375-7/ rok vydání 2010 / Mladá fronta a. s. divize Knihy

Více o autorce

Lucie Kochová pracuje ve vydavatelství Mladá fronta jako šéfredaktorka lifestylového časopisu MyLife. V minulosti se věnovala pedagogice volného času, lektorovala výtvarné kurzy pro děti i dospělé s ohledem na české tradice. Intenzivně se zabývá ekologií, kulturně-společenskými jevy, folkloristikou a zvláště problematikou českých tradic, které se snaží poutavou formou představit současnému čtenáři. Získané poznatky uplatnila v dlouhodobě připravované a právě vydané knize.

Doporučujeme

Články odjinud