Filip Renč a jeho Rebelové

Filip Renč a jeho Rebelové

Po delší době - natáčení videoklipů a reklam - natočil Filip Renč společně se Zdeňkem Zelenkou nový film. Jmenuje se Rebelové a jde o písničkový retrofilm z let šedesátých.

Filip Renč a jeho Rebelové

Zuzana Norisová - Tereza
Zuzana Norisová - Tereza

Po delší době - natáčení videoklipů a reklam - natočil Filip Renč společně se Zdeňkem Zelenkou nový film. Jmenuje se Rebelové a jde o písničkový retrofilm z let šedesátých. Film navozuje nejen atmosféru 60. let, ale i tehdejší politickou situaci.

Středoškolačka Tereza a zběhlý voják Šimon prožijí krásné, zamilované a hudby plné léto. Podzim roku 1968 však vše změní.

Jan Révai - Šimon
Jan Révai - Šimon

Text k filmu je již pět let hotov a od té doby prošel mnoha úpravami a prý dozrál. V hlavních rolích se představí herci, kteří před kamerou dosud nestáli. Objeví se například hrdinka z Pomády Zuzana Norisová nebo Jan Révai, který vystupuje v Johance z Arku. Z těch známějších pak František Němec, Bronislav Poloczek a Tomáš Hanák. Zvláštní je nejen role, ale i honorář Jiřiny Bohdalové. Ta vystoupí za pouhou 1 korunu v roli členky maturitní komise.

Ve filmu zazní mnoho hitů tehdejší doby - Stín katedrál, Pátá, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Oliver Twist a Mě se líbí Bob. Autorem další hudby je Jan Kalousek.

První premiéra v kině by měla být 8.2.2001. Oficiální stránky filmu naleznete na adrese www.rebelove.cz.

autor: Michal

Doporučujeme

Články odjinud