Hudbou proti domácímu násilí

Hudbou proti domácímu násilí

proFem o.p.s. pořádá spolu se Světlanou Nálepkovou, v neděli 1. října 2006, benefiční koncert „Hudbou proti domácímu násilí“. Koncert se koná od 19 hodin v Divadle Radka Brzobohatého v Praze 1, Opletalova 5/7. Výtěžek koncertu je určen do Fondu právní pomoci ženám-obětem (domácího) násilí.

Patronku fondu Světlanu Nálepkovou hudebně doprovodí ve francouzštině nadějná zpěvačka Iva Frühlingová, známá maďarská šansoniérka Eniko Eszenyi, mladý skladatel a hudebník Ondřej Brzobohatý, slovenský šansoniér Igor Šebo, který si získal i své pražské nadšené publikum, a právě vycházející operní hvězda Sylvia Kurpašová. Akci bude režírovat Lumír Olšovský a proti domácímu násilí mluveným slovem vystoupí i další umělkyně a umělci.

Vstupenky za 380 Kč jsou k mání v pokladně Divadla Radka Brzobohatého, v síti Ticket Art a Ticket portal. Benefiční VIP vstupenky za 1 000 Kč (1-4 řada, malé občerstevní po vystoupení) nutno objednat elektronicky na fond@profem.cz nebo telefonicky přes 224 917 224.

Světlana Nálepková je jednou z prvních umělkyň, které se v České republice proti domácímu násilí veřejně postavily. proFem o.p.s. ji oslovila při hledání podpory pro Fond právní pomoci ženám-obětem (domácího) násilí – stejně jako řadu osobností kulturního a veřejného života. "V nedávné době jsem byla oslovena organizací proFem o spolupráci v rámci projektu, který se zabývá problematikou domácího násilí. Hodně jsem o nabídce přemýšlela a nakonec jsem se rozhodla podpořit tento projekt a s proFem spolupracovat. Vždy jsem se angažovala v otázkách politických a veřejných, a proto se snažím směřovat své aktivity do oblasti veřejné, zejména k pomoci a podpoře v oblasti sociální, kde je velice třeba. Téma domácího násilí je velice závažná otázka a společenský problém, kterým je třeba se zabývat. Svým benefičním koncertem bych chtěla podpořit Fond právní pomoci pro oběti domácího násilí a tím vyjádřit svůj nesouhlas s tímto fenoménem." říká Světlana Nálepková. www.svetlananalepkova.cz

proFem o.p.s., je ženská nezisková organizace, která se zaměřuje na společenské oblasti, v nichž dochází k porušování lidských práv – zejména na potírání násilí na ženách a domácího násilí. Jednou z oblastí činnosti proFemu je projekt pod názvem „AdvoCats for Women“, který poskytuje ženám-obětem domácího násilí bezplatnou právní pomoc na třech místech republiky. Důležitou součástí projektu AdvoCats for Women je FOND PRÁVNÍ POMOCI ŽENÁM-OBĚTEM (DOMÁCÍHO) NÁSILÍ, ze kterého proFem financuje jak přímou právní podporu jednotlivým klientkám, tak poradenské publikace určené všem obětem domácího násilí. www.profem.cz

zdroj: proFem

Doporučujeme

Články odjinud