Hudební festival Glastonbury 2012 nebude

Hudební festival Glastonbury 2012 nebude

Hudební festival Glastonbury patří k největším a nejslavnějším na světě. Ovšem příští rok ho zřejmě navštíví rekordní počet milovníků hudby, protože na dva příští roky to bude koncert poslední.

Organizátoři oznámili, že kvůli londýnské olympiádě nebudou v roce 2012 festival pořádat. Nebude dostatek policistů, ale především dostatečný počet záchodků.

O tom, že Glastonbury 2012 neproběhne, hovořil přímo organizátor festivalu Michael Eavis. Informoval se totiž o stavu policistů v době pořádání olympiády a jeho hudebního svátku a byl ujištěn, že z Londýna, Avonu a Somersetu nemůže počítat ani s jediným mužem zákona.

„Z Avonu a Somersetu nám oznámili, že nebude přítomen ani jediný policista, protože budou všichni na olympiádě a budeme mít k dispozici jen polovinou záchodků, kterou každý rok potřebujeme,“ uvedl Eavis na vysvětlenou. I když by mohl vypůjčit záchodky u jiných společností, v době pořádání olympiády to nedovolí rozpočet. Cena za vypůjčení se totiž zcela jistě vyšroubuje tak vysoko, že by to festival finančně ohrozilo.

Glastonbury každý rok hlídá na šest set policistů, během olympiády v Londýně jich bude muset být k dispozici ale devět tisíc každý den.

ČTĚTE TAKÉ:
Obujte své děti do pohodlí!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud