Intimně s prezidentem Havlem

Intimně s prezidentem Havlem

Hned dva prezidenti se setkali dnes v 10.45 hodin před Grandhotelem Pupp. Festivalový (s notně už pomačkaným sakem) Jiří Bartoška ve společnosti Evy Zaoralové přivítali prezidenta republiky Václava Havla.

Intimně s prezidentem Havlem
Exkluzivní on-line zpravodajství pro Dámu.cz z 36. MFF KV

Hned dva prezidenti se setkali dnes v 10.45 hodin před Grandhotelem Pupp. Festivalový (s notně už pomačkaným sakem) Jiří Bartoška ve společnosti Evy Zaoralové přivítali prezidenta republiky Václava Havla. Ten si do dějiště 36. Mezinárodního filmového festivalu odskočil z krátkého rekreačního pobytu ve Františkových Lázních. Po přivítání se Havel odebral do velkého hotelového sálu, kde se po dlouhé řadě let letos opět promítá, aby spolu se čtyřmi stovkami "obyčejných" festivalových hostů shlédl psychologický a svými odvážnými erotickými scénami i poněkud kontroverzní snímek Intimita (Intimacy). Jde o film postavený na rozdílu mezi neosobním intimním sblížením tělesným a bolestivým souzněním duší anonymního muže a ženy uprostřed současného Londýna. Díky Intimitě letos francouzský režisér Patrice Ceéreau s přehledem zvítězil na Berlínském festivalu.

Ve svém dalším programu má Václav Havel soukromou projekci filmu Nevěsta větru (Bride of the Wind), v němž americký režisér Bruce Beresford mapuje životní osudy nejkrásnější ženy Vídně a někdejší manželky hudebního skladatele Gustava Mahlera Almy Schindlerové.
Večer by se měl prezident republiky zúčastnit večeře s pozvanými hosty.

Autor: Magda Peterková

 

Doporučujeme

Články odjinud