James Blunt vystoupí v Praze již za měsíc

James Blunt vystoupí v Praze již za měsíc

Britský zpěvák a písničkář James Blunt, který se po dvou letech vrací do České republiky, vystoupí v Praze již za měsíc - 27. října. Do Areny HC Sparta Praha přijede se svojí pětičlennou kapelou v rámci evropského turné z Bratislavy a bude pokračovat do Vídně.

Jeho výpravu s technickým vybavením včetně druhého menšího pódia přiveze šest kamiónů a čtyři autobusy. Jamese Blunta také doprovází v zázemí při všech koncertech jeho vlastní catering, který zajišťuje oblíbené pokrmy a občerstvení.

James Blunt - You're Beautiful:

Diváci se mohou těšit kromě jiného na postranní velkoplošné obrazovky, které i v hale nabídnou blízký kontakt s tímto zpěvákem, který se proslavil několika hity v čele se skladbou „You´re Beautiful“. V jednom z rozhovorů také James Blunt projevil přání zajít se podívat na strom, který byl vysazen po prvním, beznadějně vyprodaném, tuzemském koncertu na Pražském hradě v roce 2006.

Před Bluntem dle posledního sdělení managementu nevystoupí původně oznámený Teddy Thompson, ale australská zpěvačka Sandrine, která letos na jaře vydala v USA své druhé album „Dark Fades Into The Light“ produkované Malcolmem Burnem, spolupracovníkem například Patti Smith, Boba Dylana, Emmylou Harris či Rachael Yamagata. Sandrine, která již od dětství zpívala a hrála na omnichord s otcem v křesťanských sborech, vzbudila v Austrálii velký zájem svým prvním albem „Trigger“, jehož titulní skladba se dostala do Top 20 australské hitparády. Sandrininy písně mají v sobě prvky klasického popu z 60. let a snové atmosféry současného neo-soulu. MySpace: http://www.myspace.com/sandrinetunes

Video: Sandrine - Let The Love:

James Blunt přijíždí do Prahy v rámci evropského turné, na kterém představí své druhé album „All The Lost Souls“, které vyšlo na podzim 2007 a které obsahuje známé skladby jako „1973“, „I Really Want You“, „Same Mistake“ či „Annie“. Dle svých webových stránek se Blunt již nemůže dočkat, až předstoupí před své fanoušky. „Turné je největší zábava, co můžete zažít. Je to nejlepší vynález, se kterým kdy kdo přišel,“ říká.

James Blunt patří k nejúspěšnějším a nejpopulárnějším světovým umělcům současnosti a na svých početných koncertech si svými působivými písničkami, podmanivým hlasem a charismatickou osobností vytvořil nadšené zástupy fanoušků. Za tři roky od vydání „Back to Bedlam“ se prodalo 11 miliónů kopií tohoto debutového alba, v 18 zemích světa se dostalo na vrchol hudebního žebříčku, v 35 pak do první desítky nejprodávanějších alb. Byl nominován na pět Grammy, jeho hit „You´re Beautiful“ byl první britskou písní od dob Eltona Johna a jeho „Candle in the Wind“ z roku 1997, která se v USA dostala na 1. místo hitparády. James Blunt získal dvě ceny MTV Awards a dvě Brit Awards. Vstupenky na koncert jsou k dostání v síti Ticketpro v kategoriích od 740,- do 1500,- Kč. Koncert začíná ve 20 hodin.

James Blunt – 1973:

Web: www.jamesblunt.com

Doporučujeme

Články odjinud