James Bond předstihl Harryho Pottera

James Bond předstihl Harryho Pottera

Zatímco mezi filmaři stále probíhají vzrušené diskuse o tom, kdo vlastně ztělesní po Pierce Brosnanovi postavu Jamese Bonda, na knižním trhu se úspěšně prosazuje nový román o dobrodružstvích legendárního agenta 007.

Jeho autorem je známý britský scenárista a autor detektivek Charlie Higson, který tímto dílem navazuje na literární odkaz Iana Fleminga, jenž nezničitelného špiona ve službách Jejího britského Veličenstva stvořil přesně před 53 lety. V románu nazvaném SilverFin popisuje Higson příhody třináctiletého Bonda, který se jako žák internátní školy snaží vyřešit záhadné zmizení vesnického chlapce na Skotské vysočině.

Román je první části pentalogie, kterou o dětství Jamese Bonda připravuje londýnské nakladatelství Penguin Books. Během úvodních tří měsíců se ho prodalo na 50 tisíc exemplářů. Je to víc výtisků, než kolik se za stejnou dobu podařilo prodat exemplářů první knihy o dobrodružstvích čarodějnického učně Harry Pottera. Mary-Kate Olsenová skončila v rauši.

Osudnou se pro Mary-Kate Olsenovou (19) stala návštěva vystoupení, který hudební skupina Oasis uspořádala na závěr koncertního turné po USA. Po jeho skončení sice sebevědomě a na vlastních nohou vešla do šatny bratrů Gallagherových, aby je pozdravila, ven však musela být vyvlečena tělesným strážcem.

Co se za zavřenými dveřmi odehrálo, nechce nikdo z účastníků prozradit. „Viděl jsem, jak obrovský bodyguard vleče bezvládnou Mary-Kate po chodbě, nakládá ji do služebního výtahu, aby ji posléze ukryl před zvědavci na toaletě určené VIP návštěvníkům koncertu,“ líčí příhodu jeden z očitých svědků. Další naznačují, že z ní táhl alkohol, případně spekulují, že zkonzumovala některou z takřečených diskodrog.

„Vůbec nic se nestalo a celá historka je smyšlená,“ tvrdí mluvčí Mary-Kate a Ashley Olsenových, nejpopulárnějších a finančně nejúspěšnějších amerických dvojčat, která si vydělala milionové jmění tím, že od 80. let ztělesňují ve filmech a reklamních spotech příkladná a světským svodům nepodléhající dívky. Jenže… Už loni, když se Mary-Kate nechala hospitalizovat s údajnými žaludečními potížemi, proskočily v tisku spekulace o tom, že její zdravotní problémy jsou zásadnějšího rázu. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud