Jan Hřebejk natáčí svatební komedii

Jan Hřebejk natáčí svatební komedii

Režisér Jan Hřebejk natáčí výbušnou konverzační komedii na motivy úspěšné divadelní hry Petra Kolečka Zakázané uvolnění, která se odehrává jednoho večera v zapadlé vesnické hospodě. Ústředním tématem filmu je svatba.

Stresující situace, kdy ženský nebo mužský hrdina vstupuje do soužití s někým jiným a musí opustit svůj dosavadní život, skýtá přirozeně velký dramatický a také komediální potenciál, soudě podle mnoha filmových svatebních taškařic. Co všechno se může říct a stát, když se opijí unesená nevěsta, ženský svědek jejího ženicha a životem protřelá barmanka, a ženich, jenž to všechno může zachránit a zastavit, nepřichází a nepřichází?

Film Zakázané uvolnění se začal natáčet 21. 7. v hospodě v severomoravském Bohumíně u Ostravy. Režisér Jan Hřebejk o filmu říká: „V jednoduchosti příběhu je zároveň hodně nadčasového: Svatba, láska, temperament, zrada, smrt, milování, překvapivá pointa ... zkrátka všechny potřebné ingredience, v autorsky originální verzi! Když se nám vše povede – vstoupí tato komedie do zlatého fondu českých komedií, ke kterým se publikum opakovaně rádo vrací.“

V hlavních rolích komedie Zakázané uvolnění uvidíme Ondřeje Sokola a trojici mladých ženských hereček Zuzanu Stavnou, Janu Strykovou a Hanu Vágnerovou . Premiéra filmu je plánovaná na léto 2014.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zpracováno podle tiskové zprávy.

Doporučujeme

Články odjinud