Jan Hřebejk se rád zašije v chatě v přístavu

Jan Hřebejk se rád zašije v chatě v přístavu

Na svém kontě má Jan Hřebejk (40) úspěšné filmy jako Šakalí léta, Pelíšky, Pupendo, Kráska v nesnázích, Medvídek či poslední snímek U mě dobrý, který má zítra (15.5.) premiéru. Pilný režisér si musí čas od času také odpočinout a v klidu o své práci popřemýšlet.

"Takové chvíle trávím ve svém pontonovém domku v pražském přístavu. Mám to zvláštní prostředí u řeky rád, přináší mi klid a spočinutí. A u této své chatičky mám také člun. Tento svět jsem objevil na libeňském ostrově. Tamní kolonii vzala před šesti lety velká voda, ale byla obnovena. A právě toto prostředí jsem využil pro nový film U mě dobrý," svěřil Korzu režisér. "Ve filmu jsem se ohlédl do devadesátých let, do období neprobádaného rašícího kapitalismu v Čechách. Šest přátel zahrádkářů a rybářů se schází v hospodě U Buddyho na libeňském ostrově. Jejich klid skončí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí falešných hráčů z vysočanské tržnice," popisuje film jeho režisér.

Jan Hřebejk s Borisem Hybnerem - tisková konference a projekce filmu U mě dobrý

Kromě herců jako je například Bolek Polívka, Jiří Schmitzer, Josef Somr, Vladimír Javorský, se ve filmu objeví i řada neherců. Skvělými pomocníky při natáčení byli Hřebejkovi jeho přátelé, kteří mají na libeňském ostrově chatky. Někteří mu půjčili i svá plavidla a sami si zahráli menší role. Na neherce režisér vsadil i při vytváření bizarní partičky podvodníků - falešných hráčů z vysočanské tržnice.

Jan Hřebejk s Jiřím Schmitzerem

Hřebejk si však času na oddych příliš nedopřeje. Již teď pracuje na novém filmu Nestyda podle povídek Michala Viewegha.

Doporučujeme

Články odjinud