Jan Svěrák dal roli tatínkovi i synovi

Jan Svěrák dal roli tatínkovi i synovi

Oscarový režisér Jan Svěrák (45) rád obsazoval do hlavní role svých filmů svého tatínka Zdeňka Svěráka (74). Ve svém novém rodinném příběhu Kuky se vrací si zahrál titulní postavu Janův syn Ondřej. A zároveň propůjčil hlas růžovému plyšovému medvídkovi Kukymu.

"Můj tatínek zprvu nechtěl mít s filmem Kuky se vrací nic společného. Ale o prázdninách jsem s ním a synem Ondrou jen tak provizorně na chalupě natočil dialog dvou postaviček filmu Hergota a medvídka Kukyho," svěřuje se Jan Svěrák.

A protože se mu oba zalíbili, rozhodl se, že v jeho novém filmu si zahraje nejen tatínek - tentokrát jenom se svým hlasem -, ale také syn.

"Před spaním jsem Ondrovi hrával s plyšáky divadlo a vyprávěl mu o Kukyho putování. Kukyho totiž hodili do popelnice. Ale on se nakonec vrátil. A zkoušel jsem, co na mého kluka zabralo," líčil Jan Svěrák.

Malý Ondra zprvu o herectví ve svých šesti letech vůbec nestál. Ovšem příprava filmu trvala další dva roky, a tak v osmi už roli vzal. "Alespoň budu pořád s tátou," prý řekl.

Jan Svěrák má ze syna velkou radost. Domnívá se, že hercem nebude, ale spíše muzikantem. Ondřej totiž je už nyní výborným klavíristou. I ve filmu si zahrál na piano.

"Spíš půjde hudební cestou," říká spokojený otec. A docela se těší, že jeho nový film Kuky se vrací zaujme po úspěchu komedie Vratné lahve odlišným stylem i žánrem děti i dospělé.

ČTĚTE TAKÉ:
Madonna se z hudebních pódií přesunula k filmu

Doporučujeme

Články odjinud