Jude Law na MFF: Zazpíval Macháčkovi a převzal cenu od Bartošky

Jude Law na MFF: Zazpíval Macháčkovi a převzal cenu od Bartošky

Britský herec Jude Law (37), hlavní hvězda letošního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, měl pořádně napilno. Nejenže stihl všechny povinnosti, ale zapařil i s českými herci a zazpíval Jiřímu Macháčkovi k jeho čtyřiačtyřicátým narozeninám.

Herec, jenž se proslavil rolí ve filmu Talentovaný pan Ripley, za kterou byl dokonce nominován na Oscara, či ve sci-fi Svět zítřka, přijel do Karlových Varů v neděli (4. 7.) kolem desáté hodiny večer.

Poté, co si potřásl rukou s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou a absolvoval uvítací večeři, vyrazil na mejdan herce Jiřího Macháčka, který ve vinotéce Bokovka slavil své čtyřiačtyřicáté narozeniny.

Tam se spolu s ostatními herci pořádně rozjel. Dokonce si i s Macháčkem střihl píseň od Chucka Berryho Johnny B. Goode.

Druhý den dorazil na tiskovou konferenci značně unavený, s brýlemi na očích a prosil o vodu. Stále ale neztrácel svůj vtip a pověstný sexappeal. "Překvapilo mě, jak se čeští herci dokáží bavit," prozradil se smíchem.

V pondělí večer převzal z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu a uvedl svůj nejslavnější film Talentovaný pan Ripley. Při té příležitosti prozradil, že je moc rád, že mohl přijet a divákům připomněl režiséra Anthonyho Minghellu, s nímž natočil tři filmy a který před dvěma lety náhle zemřel. "Dnes, když dostávám toto uznání, na něj nemohu nemyslet," pronesl se skelným pohledem.

Ještě týž večer odcestoval Law podle plánu zpět do Velké Británie. Podle pořadatelů neměl herec při svém působení v Karlových Varech žádné zvláštní přání.

"Pan Law byl velmi skromný host. Za celou dobu jsme neobdrželi žádné speciální požadavky, se kterými bychom si museli lámat hlavu," nechala se slyšet generální ředitelka hotelu Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová.

ČTĚTE TAKÉ:
Vaňková odlétá s Renčem na Bali na zásnubní cestu

Doporučujeme

Články odjinud