"Julie, ty jsi kouzelná!" v Divadle Na Fidlovačce

"Julie, ty jsi kouzelná!" v Divadle Na Fidlovačce

Včera večer proběhla v Divadle Na Fidlovačce premiéra hry Q. Boltona a W. S. Maughama Julie, ty jsi kouzelná! V hlavních rolích se tentokrát představili Eliška Balzerová, Tomáš Töpfer, Zdeněk Maryška a další.

"Julie, ty jsi kouzelná!" v Divadle Na Fidlovačce

Včera večer proběhla v Divadle Na Fidlovačce premiéra hry Q. Boltona a W. S. Maughama Julie, ty jsi kouzelná!

Předlohou k této půvabné a duchaplné "milostné komedii o divadle" byl Maughamův román Theatre. Autorem jevištní verze je dramatik a scénárista Guy Bolton, který proslul zejména jako libretista světoznámých amerických muzikálů. Český divák má možnost nahlédnout do magického světa jednoho londýnského divadla. Jeho protagonisté, manželé Julie a Michal, jsou tak silně poznamenáni svou hereckou profesí, že mnohdy nedovedou rozlišit realitu od fikce. To je samozřejmě živná půda pro četné dramatické a především humorné zápletky. 

Na nuselské scéně se Boltonova hra objevila poprvé před pětatřiceti lety v hudební úpravě pod názvem Julie, ty máš nápady! (v režii Oldřicha Nového). V hlavních rolích se tentokrát představili Eliška Balzerová, Tomáš Töpfer, Zdeněk Maryška a další. Režie se ujal Juraj Deák.

Zdroj: ex voto

Doporučujeme

Články odjinud