Kamil Střihavka přivedl na svět Vůdce

Kamil Střihavka přivedl na svět Vůdce

Rocker a muzikálový zpěvák Kamil Střihavka (42) bude mít parné léto. Přestože skončila divadelní sezóna, Střihavka rozhodně zahálet nebude. Čeká ho festivalová sezóna s novým projektem LEADERS! a natáčení druhého sólového alba.

Přestože divadelní sezónu zakončil představením Golem v divadle Hybernia, domovskou scénou Kamila Střihavky zůstává divadlo Ta Fantastika, kde účinkuje již sedmým rokem.

"Muzikál jsem začal vnímat úplně jinak a nesmírně mě baví. Úplně jsem mu propadl, je to ale náročná práce a neustále se snažím zlepšovat," přiznává Střihavka, který v současné době působí v pěti muzikálech. Nejvíce k srdci mu přirostl muzikál Excalibur, ve kterém ztvárňuje krále Artuše.

"Troufám si říct, že Excalibur se za ty čtyři sezóny stal kultovní záležitostí nejen pro diváky, ale i pro nás, kteří v něm hrajeme," tvrdí Střihavka. Poté, co legendární band BSP ustoupil do pozadí, přišel Střihavka s projektem, který nazval Kamil Střihavka & LEADERS!

"Neznamená to, že BSP zaniklo, jen jsme ho na chvíli dali do ústraní," vysvětluje zpěvák. "V klidu jsme se rozešli a řekli jsme si, že když někdo přijde s něčím novým, zase se můžeme objevit na pódiu. O živé hraní jsem nechtěl přijít, tak se zrodila nová kapela, kde jsem vlastně všichni Leadeři!,tedy Vůdcové." S novou kapelou se Střihavka objeví téměř na všech větších festivalových podiích. "Už jsme měli dva koncerty a ohlas publika byl obrovský. Je to opravdu nadupaná kapela, složená z perfektních muzikantů a má co nabídnout."

S Leaders! připravuje zpěvák po pěti letech i svou druhou sólovou desku, která bude v listopadu na pultech. Přesto si najde pár dnů čas na to, aby vyrazil na vodu. "Je to naše tradice, jezdíme každý rok. Je to jen pro chlapy s dětmi, manželky necháme doma a vyrazíme na pět dní na vodu," těší se zpěvák.

Doporučujeme

Články odjinud