Karel Gott: O životě a o novém CD!

Karel Gott: O životě a o novém CD!

Je to kombinace nových i starších nahrávek a já mu říkám valentýnské 2CD. Jsou to všechno písně o lásce, to znamená kantilény, balady... A je to můj výběr, to je důležitá informace pro fanynky.

Je tam i několik nikdy nevydaných písní nebo písně v úplně jiné podobě. To platí například o písni, kterou má album v titulním názvu Za lásku pálím svíci.

A další písničky na tomto 2CD? Jsou tam nahrávky, které ještě nebyly vydané, jako třeba duet s Lucií Bílou Ať láska křídly mává, kterou slyšeli televizní diváci při jednom ročníku Miss. Teď je poprvé na nosiči. A ještě tam s Pavlem Bobkem zpíváme slavnou písničku od Julia Iglesiase a Willie Nelsona – To All The Girls I've Loved Before. My zpíváme s Pavlem Bobkem Všem dívkám, co jsem měl kdy rád, což si otextoval Pavel sám, byl to jeho nápad.

Je na albu nějaká zajímavost? Ano, mám tam písničku, kterou také měli možnost vidět a slyšet pouze televizní diváci, a to jenom jednou. Také jsem jí zpíval na jedné Miss. A je to písnička od Beatles Oh darling a zpívám ji s Kamilem Střihavkou. Vybral jsem i dva duety s Helenou Vondráčkovou a najdete tam i další zajímavost, která vyšla jen na Slovensku. Je to tercet s Paľo Haberou, který píseň napsal, a s Petrem Dvorským. Tercet, který rovněž mohli vidět pouze televizní diváci při jednom pěveckém finálovém večeru.

Co lze ještě k albu dodat? Některé písně jste slyšeli, některé zmizely v propadlišti hudebních dějin ve stínu nějakého hitu. Já si nestěžuji, důležité je, že tam hit byl, což je dneska vzácnost. Jak už to u alba bývá, vsadí se na nějakou píseň, a ta je tím pilotním nosičem. Takové poklady jsou raritou. Nechci říkat poklady, protože je zpívám já, ale jsou to v populární muzice skvělé kvalitní písně. Za lásku pálím svíci se jmenuje dvojalbum, které vydávám jako druhé v pořadí k svátku svatého Valentýna. To první vyšlo před sedmi lety a jmenuje se Lásko má. Je to neuvěřitelné, že je to 7 let.

Plány do budoucna? Jak to tak bývá, v naší branži se nedá plánovat způsobem, že například na konci sezony vyrobím jedno album. Pokud nebude nápad, invence, ať už ode mě nebo od autorů a textařů, tak prostě nic nenatočím. Nakonec jsem toho myslím natočil tolik, že stojí za zamyšlení, co by to mělo být, abych své příznivce potěšil. Aby měli pocit, že jsem vykročil trochu jiným, zajímavějším směrem. Myslím, že bych v létě mohl zajít za autory a točit bych mohl začít v září.

Co dělají Vaše malé dcery? Mají své oblíbené písničky? Mé malé dcery mají spoustu oblíbených hitů. Ale ty střídají velmi často. Mně osobně se to moc nelíbí. Já mám rád, když píseň vydrží v přízni trochu déle. Oblíbená písnička Nellinky, které budou tři roky, je teď píseň od Michala Davida To stárnutí zrádné.

Máte i nového pejska... My už máme půl roku nového pejska. Je to zlatý retrievr a je to také holka, takže jsou kolem mě samé holky. Pejsek je hlavně pro radost dětem, mě by to asi nenapadlo. Ale nakonec to dopadlo tak, že nejvíc si se Stellou hraji já.

zdroj: Radio Blaník

ČTĚTE TAKÉ:
Sámer se naváží do Agáty: Nejdřív má být svatba a pak děti!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud