Kat Mydlář bude nejdražší muzikál!

Kat Mydlář bude nejdražší muzikál!

Zbrusu nový muzikál Michala Davida, Libora Vaculíka a Lou Fanánka Hagena Kat Mydlář bude mít premiéru 24. února v Divadle Broadway. Jak prozradil producent Oldřich Lichtenberg, bude to nejdražší představení, které se kdy na zdejších prknech, či v Hybernii, hrálo.

"Nechtějte na mně přesnou sumu, ale bude někde kolem padesáti milionů, přičemž hodně peněz padne na triky a technické zabezpečení představení. A nemalou částku, zhruba dva a půl milionu korun, si vyžádalo pořízení kostýmů," nechal se slyšet Lichtenberg.

A právě oblečení protagonistů má na starosti známý kostýmní výtvarník a téměř domácí člen divadel Broadway a Hybernia Roman Šolc.

Ten pro účinkující vyrobil 250 kusů oblečení. A přestože téma muzikálu je historické, kostýmy budou moderní a nadčasové. Největšími "převlékači" budou představitelé hlavní role Kata Mydláře, Dan Hůlka, Marián Vojto a Bohuš Matuš. Ti "spotřebují" osm převleků.

"Kostýmy jsou technologicky velmi moderní. Jsou na nich použity kovodžínovina, koženka nebo třeba kovové fragmenty. Inspiroval jsem se například u extravagantních návrhářů Jeana Paula Gaultiera či Armaniho. Je to něco ve stylu Madonny nebo Lady Gaga a látky jsou dovezené z Itálie," vysvětlil Roman Šolc.

ČTĚTE TAKÉ:
Manžel je posedlý těhotnými ženami!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud