Kat Mydlář bude nejdražším muzikálem, spolkne 50 milionů korun

Kat Mydlář bude nejdražším muzikálem, spolkne 50 milionů korun

Tak to je pořádná pecka. Nejnovější muzikál Michala Davida, Lou Fanánka Hagena a Libora Vaculíka, který bude mít premiéru 24. února 2011 v Divadle Broadway, bude stát padesát milionů korun!

"Je to rekordní suma a zatím jsme žádný podobně náročný projekt, a to jak finančně, tak technicky, nerealizovali. Trošičku se ke Katu Mydlářovi přiblížil snad jen Baron Prášil, ale skutečně jen vzdáleně," prozradil producent ldřich Lichtenberg.

Za ty peníze uvidí ovšem diváci pořádnou show se vším všudy. Známý architekt Michael Klang postavil nápaditou scénu, která bude doplněna řadou projekcí. "Hrát se bude i nad diváky, ale víc neprozradím. Je to překvapení," sdělil Klang tajemně.

Šou s 250 kostýmy

V pilné práci je i zkušený kostýmní výtvarník Roman Šolc, který vymýšlel oděvy pro protagonisty muzikálů Angelika, Kleopatra, Dracula, Tři mušketýři a řady dalších.

"Mám připravenu kolekci dvě stě padesáti kostýmů, nejvíce pro Mydlářovu první lásku Dorotku, již hrají Marta Jandová, Radka Fišarová a Alžběta Bartošová. Tato postava se během představení šestkrát převlékne," řekl Šolc.

"No jo, ženská musí mít plnou skříň šatů, my Mydlářové si musíme vystačit jen se zlomkem," se smíchem komentoval garderobu Daniel Hůlka, který bude Mydláře alternovat s Bohušem Matušem a Mariánem Vojtkem.

V muzikálu si zahrají i další hvězdy. Petr Kolář a Jan Toužimský v roli Jana Jessenia, Pepa Vojtek s Bohoušem Josefem obsadí postavu Magistra Eduarda Kellyho a Ilona Csáková, Olga Lounová a Kateřina Brožová ztvární postavu Žofie Pešanové.


ČTĚTE TAKÉ:
Kalhoty á la Marlene Dietrich!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud