Konto Bariéry vyzývá: Volejte Lucii!

Lucie Bílá, dětský sbor Boni Pueri, Petr Hapka a další známí interpreti podpoří Konto BARIÉRY v rámci charitativního koncertu k patnáctiletému výročí fungování tohoto projektu. Koncert proběhne v úterý, 28. října, od 21.00 hodin v Praze a bude v přímém přenosu odvysílán na ČT 1.

Konto BARIÉRY je stěžejním projektem Nadace Charty 77 a za dobu svého působení rozdělilo více než 180 milionů korun a podpořilo tisíce projektů, na které neměl stát dostatečné prostředky.

„Téma večera vychází z našeho reklamního spotu, ve kterém se handicapovaný chlapec na vozíčku líčí a maskuje jako klaun, aby upozornil na zoufalou potřebu pomoci. Jeho pomocníkem v tomto úsilí je červený klaunský nos,“ vysvětluje Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY. V průběhu večera, kdy koncert poběží v přímém přenosu ČT1, budou diváci moci zdravotně postižené podpořit hned dvěma způsoby. Jednou z možností bude zavolat na telefonní číslo večera a poslat svůj příspěvek na účet Konta BARIÉRY, druhou formou příspěvku budou dárcovské SMS.

Hlavním průvodcem charitativního koncertu bude Lucie Bílá, oficiální patronka Konta BARIÉRY. Na pódiu přivítá hosty jako Petra Hapku, Jiřího Korna, Martu Kubišovou a další. Řadu známých osobností, které se rozhodli podpořit Konto BARIÉRY, ještě posílí například Eva Holubová nebo Jiří Lábus. Ti se budou během celého večera střídat u telefonu, aby zachytili volání lidí a zaznamenali každý příspěvek zaslaný ve prospěch Konta BARIÉRY.

Následujících 10 dní budou mít lidé další možnost podpořit Konto BARIÉRY zakoupením symbolu charitativního večera – červeného klaunského nosu – prostřednictvím internetových obchodů Bontonland.cz, Mall.cz nebo Neoluxor.cz. Nos bude prodáván za symbolickou cenu 30 Kč.

Zdroj: Ogilvy

Doporučujeme

Články odjinud