Krajčo: Hamlet bude i o válce v Iráku

Krajčo: Hamlet bude i o válce v Iráku

Do divadelního projektu Národního divadla Bouda, během něhož by měla vyrůst před Stavovským divadlem v Praze po vzoru starých českých divadelníků dřevěná scéna Bouda, zamíří herec a zpěvák skupiny Kryštof Richard Krajčo.

"Za dva týdny nazkoušíme pro Boudu hru, kterou předvedeme publiku," upřesnil Krajčo. Prvním kouskem Boudy má být kontroverzní hra Arthura Millera Hamlet, stroj. Právě Krajčo prý obsadí hlavní roli.

"Představení bude mít politický podtext. Odrazí se do něj válka v Iráku i současná politická situace," uvedl Krajčo. "Půjde o experiment. Já takové příležitosti vítám. Mám rád punkový, alternativní přístup." V podobném duchu asi proběhne Krajčovo poslední zkoušení v Ostravě. "Jako první v Čechách připravujeme jevištní verzi kultovního Trainspootingu.

Tím se s Ostravou rozloučím. Jdu na volnou nohu," dodal. Herec. Richard Krajčo v současné době natáčí na Slovensku film Pravdivá historie o Juraji Jánošíkovi pod vedením polské režisérky Agneszky Holland. "Je to úžasná práce na příběhu bájného zbojníka. Ageszka Holland patří mezi nejlepších evropské režisérky. Hrál pro ni i Leonardo di Caprio," pochvaluje si Krajčo. V létě možná čeká herce práce na nezávislém filmu Post Koitum. "Jde o kontroverzní látku na téma mezilidských vztahů, sexu a podobně. Je to vlastně o tom, jak svět vypadá, když se všichni sejdou pod jednou dekou. Půjde asi na mezinárodní projekt. Zatím film připravují lidé z Čech, Maďarska nebo Izraele," svěřil se herec.

Na hudebním poli chystá Krajčova skupina Kryštof útok za hranice republiky. "Vydáme výběrové DVD, které půjde na trh také v anglické a polské verzi. Zejména polské texty jsou velmi podařené," uzavřel Krajčo. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud