Kytarista Petr Henych vydal instrumentální album

Kytarista Petr Henych vydal instrumentální album

Debutové instrumentální album českého rockového kytaristy Petra Henycha vyšlo v těchto dnech pod názvem „Na vlastních rukou“. Obsahuje 11 skladeb a vychází u vydavatelství JHPublish. Pilotní skladba nese název „Retrofenzíva“, neboť byla věnována pražskému hudebnímu klubu Retro Music Hall. Byla totiž již v demoverzi používána jako podkresová hudba k reklamním spotům klubu.

První známější kapelou Petra Henycha byli JOHN DOVANNI, ve které měl výrazný skladatelský podíl. Dále působil v kapelách KREYSON, DELIRIUM VILÉMA ČOKA, DOKTOR P.P., v doprovodné skupině zpěváka PANCHA, PRECEDENS a různých hudebních projektech. V poslední době hrál ve skupině Viléma Čoka BYPASS, ve které po kratší odmlce působí doposud.

Mezi nejvýraznější interpretační a skladatelské aktivity poslední doby patří působení na úspěšném hudebním projektu „Album“ Petra Koláře, kde měl hlavní skladatelský a aranžérský podíl a současně byl členem a spoluzakladatelem zpěvákovy doprovodné skupiny. Je mimo jiné autorem hudby písně „Vyznání“, která byla označena za druhou nejoblíbenější skladbu v soutěži Hit roku 2006.

Petr Henych vedle působení v kapele BYPASS Viléma Čoka současně několik měsíců pracoval na vlastním hudebním instrumentálním projektu, nazvaném „Na vlastních rukou“. Svým fanouškům předkládá nyní kytarové a skladatelské vyjádření – poprvé bez pěvecké linky zpěváka, přičemž neklade důraz pouze na kytarové exhibice. V tuto chvíli se jedná o vyjádření jeho skladatelských aktivit v audionahrávce, v budoucnu se však nevylučuje ani koncertní podoba skladeb.

Současně s vydáním alba „Na vlastních rukou“ byla spuštěna nová podoba internetových stránek na stávající adrese http://www.henych.com , kde jsou mimo jiné i ukázky z alba.

Hudební vydavatelství JHPublish vzniklo v březnu 2007. V budoucnu se chce zaměřit na nekomerční projekty českých interpretů a skupin.

Internetové stránky Petra Henycha: http://www.henych.com Internetové stránky vydavatelství: http://www.jhpublish.com

Doporučujeme

Články odjinud