Lví hříva Chaplin nemá muzikálové ambice

Lví hříva Chaplin nemá muzikálové ambice

Teprve dvaatřicetiletý britský herec, který má za sebou spolupráci s takovými hvězdami, jako jsou Uma Turmanová, Nicole Kidmanová, Sandra Bullocková, Nick Nolte či Winona Ryderová. - Ben Chaplin

Lví hříva Chaplin nemá muzikálové ambice
Exkluzivní zpravodajství z 37. MFF KV pro Dáma.cz

Teprve dvaatřicetiletý britský herec, který má za sebou spolupráci s takovými hvězdami, jako jsou Uma Turmanová, Nicole Kidmanová, Sandra Bullocková, Nick Nolte či Winona Ryderová.
"Za největší hereckou příležitost zatím považuji Tenkou červenou linii - byla to nejen pro mne obrovská, velmi intenzivní zkušenost. Pokud jde o divadlo, moc si vážím role Toma ve Skleněném zvěřinci - je to postava, která se musí vyrovnat se ztrátou své sestry a mne potkalo pár let předtím totéž. Hodně jsem ze své zkušenosti čerpal a ta role mi moc dala," zpovídá se Ben.

Jeho zatím posledním projektem je film Dotek, který se natáče vloni přes 5 měsíců v nejrůznějších koutech Číny. Partnerkou na plátně je Chaplinovi celosvětově známá Michelle Yeoh (u nás jsme ji viděli např. v bondovce Zítřek nikdy neumírá či ve snímku Tygr a drak), o které se sympatický Angličan vyjádřil s respektem jako o skvělé sportovkyni a sympatické herečce.

I když už má za sebou velké role, rozhodně se nechová jako žádná nafoukaná primadona. "Myslím, že je to díky prostředí a lidem kolem mne - když bych měl sklony naparovat se, určitě by mě pěkně rychle usadili a klidně bych mohl dostat i políček. Na druhé straně, je strašně těžké nenechat se ovlivnit, když vám každý dělá první poslední - otevírá dveře, plní vám možné i nemožné

  1. to je hollywoodský luxus, který řada především teenagerských herců prostě

neustojí," konstatuje Chaplin.

Pokud jde o film uváděný v předpremiéře na karlovarském festivalu a později uvedený i do běžné distribuce, prozradil Ben, že zpočátku měla být Nevěsta přes internet jen malým nezávislým projektem. "Když ale do hry vstoupila Nicole, dala si podmínku, že část filmu se bude natáčet v Austrálii, aby mohla být nablízku své rodině. Navíc se Nevěsta dotáčela skoro rok a já pořád musel mít ten pitomý krátký účes, který jsem upřímně nenáviděl. Jsem narozený ve znamení Lva, a tak si celkem potrpím na trochu delší hřívu..." vzpomíná už s úsměvem Chaplin.
A co další plány do budoucna? Nechystá se třeba po vzoru Kidmanové také hrát v muzikálu? "Mouline Rogue se mi moc líbil, ale kdo mne kdy slyšel zpívat, nemohl by mi dát takovou roli, jakou měl Ewan! A když už bych ji omylem dostal, do týdne by mi dali padáka," loučí se s námi okatý Brit.

P.S. Pokud vám pořád vrtá hlavou, v jakém rodinném vztahu je Ben Chaplin s tulákem Charliem, už se nemusíte trápit - žádná vazba mezi nimi neexistuje. Zkrátka a dobře, Ben si v době svých začátků vybral umělecký pseudonym podle dívčího jména své matky - a je po záhadě!

autor: Magda Peterková
foto: MFFKV

Doporučujeme

Články odjinud