Meky opět boduje! Letos získal na Slovensku už třetí hudební cenu

V bratislavském Istropolisu se v pátek večer uděloval slovenský Aurel 2004, který je obdobou našeho Anděla. Letos to byl již čtvrtý ročník a ceny se udělovaly v jedenácti kategoriích na základě výsledků hlasování 136 členů Akademie populární hudby.

Miro Žbirka se na pátečním udělování cen Aurel představil ve dvou rolích. Byl moderátorem celého večera a zároveň jedním z nominovaných v kategorii nejlepší zpěvák. „Vždy si řeknu, už nikdy, a pak zase někam přijdu a moderuji. Ale moderování Aurela je taková specifická věc. Považuji ji za službu slovenské populární hudbě, i když doufám, že příště se nechá přemluvit někdo z mých kolegů," řekl ČTK se smíchem Žbirka.

Úvod „aurelovského“ večera odpálil Meky společně se synem Davidem a kapelou Masakr. Divákům v Istropolisu zahráli píseň Cesta zakázanou rýchlosťou. Meky prohlásil, že tímto vystoupením definitivně ukončuje hudební kariéru svých potomků, a přidal pár vtipů.

O cenu za nejlepšího zpěváka se ucházel spolu s Richardem Müllerem a Róbertem Pappem. „Tak to musí být osud. Od Janka Lehotského převzít tuto cenu... Jsem úplně šťastný. Děkuji velmi pěkně všem 136 akademikům, které jsem osobně obtelefonoval," pronesl svou děkovnou řeč Žbirka, když roli moderátora vyměnil za roli vítěze.

Tento rok byl pro Mira Žbirku velmi úspěšný. Kromě Aurela již získal na Slovensku cenu za nejlepšího zpěváka ve Zlatém sláviku a v OTO, což je obdoba českých cen TýTý. Miro Žbirka k získání Aurela sdělil: „Mám velkou radost z tohoto ocenění akademiků. Je to vlastně vyvrcholení loňského úspěšného koncertního turné na Slovensku. Konečně začínám mít těch cen – slovy Karla Gotta – celou žbírku.“

Na jeviště bratislavského Istropolisu vystoupila například skupina Gladiátor, Pavol Hammel, skupina Desmod se Smatanovou a skupina Kryštof, která večer Aurelů uzavřela. A kdo všechno odcházel z bratislavského Istropolisu těžší o sošku tučňáka Aurela?

Cena za celoživotní přínos: Janko Lehotský Objev roku: Mango Molas Nejlepší mužský pěvecký výkon: Miroslav Žbirka Nejlepší ženský pěvecký výkon: Zuzana Smatanová Nejlepší výkon hudební skupiny/dua: Desmod Album roku: Exotica (IMT Smile) Skladba roku: Pár dní (Desmod) Nejlepší zvukový záznam: Ľuboš Války a Martin Roller - album Zuzana Mojžišová Nejlepší instrumentální výkon: Marián Čekovský Nejlepší videoklip: Ondrej Rudavský - Na čiernom koni (Jana Kirschner) Nejlepší obal: Róbert Slovák a Viliam Lauko - Automati (Puding Pani Elvisovej) Nejlepší producentský počin: Oskar Rózsa - Zuzana Mojžišová (Zuzana Mojžišová)

zdroj: 2MEDIA.CZ

Doporučujeme

Články odjinud