Michal David píše nový muzikál

Michal David píše nový muzikál

Zpěvák a zároveň úspěšný hudební skladatel Michal David (48) nedokáže odpočívat. Přitom by mohl žít z tantiém a užívat si v tomto neradostném zimním počasí luxusu a pohodlí někde u teplého moře. Michal je ale nejraději doma ve svém studiu. Bez práce prostě nevydrží.

V Divadle Broadway byla teprve nedávno uvedena premiéra muzikálu Mona Lisa, na jehož hudbě i celkové produkci se úspěšný muzikant spolu s Bohoušem Josefem podílel, a už je na světě nový projekt! Michal David totiž začal pracovat na novém muzikálu o katu Mydlářovi. Navíc chystá další koncertní turné a cédečko.

"To je pravda, k moři vyrazím jednou za rok, nejvýš na týden, a už mi chybí práce. Víte, já mám totiž obrovské štěstí, práce je skutečně i mým koníčkem. A to se málokomu v životě podaří skloubit," říká se skromným úsměvem Michal David a dodává, že si moc váží svých fanoušků a chce jim udělat radost. Pokud půjde vše tak, jak má, bude mít muzikál, který zatím nese pracovní název Kat Mydlář, premiéru na jaře v roce 2010. A jak už je u Michala Davida, autora slavných muzikálů Kleopatra, Tři mušketýři či Angelika, zvykem, opět půjde o dojemný příběh plný lásky a utrpení. Takže oko žádné divačky by zase nemělo zůstat suché.

"Strhující osud známého kata Mydláře mě velice zaujal. Náš projekt je napůl pravda, napůl fikce. Jde o příběh studenta medicíny, který se zamiloval do vdané ženy. Ta si proto od vrchnosti vysloužila trest smrti, a aby mohl být její milý přítomen popravě, stal se pohůnkem kata, později samotným katem Mydlářem. Tady fakta končí, ale náš příběh se dále rozvíjí. Jeho milá se stává nehmotnou postavou. Nic víc vám ale neřeknu, protože to bych prozradil všechno, a to rozhodně nechci," upřesňuje Michal David.

V novém muzikálu by se také kromě tradičních hvězd Divadla Broadway měly objevit i nové tváře.

"Oslovili jsme několik mladých zpěváků a zpěvaček, ale zatím je předčasné uvádět jména. Uvidíme, jak se to vyvrbí," prohlašuje Michal David tajuplně.

Doporučujeme

Články odjinud