Mluvíme každý jiným jazykem

Problematika smíšených manželství. Ve středu 1.12. v 19.00 hod se koná další pořad "Mluvíme každý jiným jazykem" - problematika smíšených manželství z cyklu Žena mezi kulturami. Je jedním z řady diskusí, během nichž se hovoří o vlivu tradic, zvyků a náboženství na život ženy.

Mezi hosty bude tentokrát patřit etnoložka Petra Ezzeddine-Lukšíková a etnoložka a islámská právnička Chimaa Youssef, moderátorkou bude Pavla Jazairiová .

Cyklus Žena mezi kulturami Multikulturního centra Praha a Gender Studies běží vždy ve středu až do poloviny prosince. Poukazuje na jedinečnost různých kultur, na problémy a radosti, kterými prochází všechny ženy světa bez ohledu na svůj původ, postavení, vzdělání nebo počet dětí. Jednotlivé pořady se věnují především postavení žen v různých společnostech a náboženstvích, jejich volbě mezi rodinou a prácí, ženám-cizinkám, a také smíšeným manželstvím.

Poslední pořad z podzimní série Žena mezi kulturami se bude konat 8.12. středu od 19.00 hod ve Velkém sálu Palá! ce YMCA, Na Poříčí 12, Praha 1

Středa 8.12. Víc než jen strážkyně rodinného krbu?

  1. jak kulturní rozdíly ovlivňují kariéru a rodinný život

Cyklus vznikl za laskavé podpory Fondu Kanady při Kanadském velvyslanectví v Praze, Evropské kulturní nadace a Ministerstva kultury ČR.

zdroj: MKC Praha - www.mkc.cz

Doporučujeme

Články odjinud