Muzikál Aida má 250 kostýmů za dva miliony!

Muzikál Aida má 250 kostýmů za dva miliony!

Premiéra Aida, dlouho očekávaného muzikálu Eltona Johna, Tima Rice a režiséra Gabriela Barreho, se pomalu blíží. Už 4. a 5. října ji uvidí zcela vyprodané Hudební divadlo Karlín.

"Strašně moc se těším. Bude to úplně jiná role, než kterou jsem hrála a zpívala v Carmen. Ta už je jen krásnou vzpomínkou, teď žiji muzikálem Aida a vůbec nepochybuji, že bude nejméně stejně skvělý," řekla Korzu Lucie Bílá (46), představitelka princezny Amneris.

Ta se spolu s kolegy z chystaného muzikálu, Vaškem Noidem Bártou, Dashou, Kamilou Nývltovou, Jiřím Kornem a dalšími, představila včera (15. srpna) na módní přehlídce kostýmů z Aidy, v rámci garden party Hudebního divadla Karlín s dětmi z dětského domova v Klánovicích. A bylo se skutečně nač dívat a co obdivovat.

Jak Korzu prozradil umělecký šéf Hudebního divadla Karlín Pavel Polák, bylo vyrobeno kolem 250 kostýmů, které vyšly zhruba na dva miliony korun.

"Začali jsme na nich pracovat v červnu, ještě nejsme úplně hotovi, ale všechno v pohodě zvládneme. Práce to ovšem byla a je velice náročná. Nejvíce kostýmů jsme připravili pro princeznu Amneris, tedy Lucii Bílou, celkem osm. Obě Aidy, Dasha i Kamila Nývltová, si musí vystačit s mnohem chudší, ale neméně atraktivní garderobou," informovala Korzo kostýmní výtvarnice Michaela Horáčková Hořejší.

Doporučujeme

Články odjinud