Návrhářka Iška Fišárková představí módu v bubenečské čističce!

Návrhářka Iška Fišárková představí módu v bubenečské čističce!

Neobvyklá módní show spojená s taneční performancí proběhne v čističce v Bubenči. V úterý 13. dubna ve 20hodin ji tu představí známá módní designérka Iška Fišárková, která jako jedna z mála českých návrhářek vytváří i originální módu pro muže.



Právě pánským společenským oblekům je věnována i její nejnovější přehlídka Čistému vše čisté. Choreografie show pro celkem šest modelů a tanečníků se tentokrát ujal Jan Kodet, baletní mistr z Národního divadla Praha. Akce proběhne v rámci druhého ročníku Pražského bienále výtvarných forem.
„Přehlídku inspirovala krása čističky, šarm ostrých hochů a říz podsvětí,“ Iška Fišárková, v jejíž přehlídce se potkají nejen dvě různě oblečené chlapské party, ale i přírodní a high-tech materiály, prvky společenské a sportovní, adrenalin a mužná něha.

Pohlední manekýni v čele s choreografem a tanečníkem Janem Kodetem předvedou performanci, při které budou vznikat různé varianty modelů přímo během produkce. Společenské kalhoty, saka a bundy doplní noblesní vesty, chybět nebudou ani návrhářčiny slavné pánské košile. „Svým oblečením se můžeme jen zařadit k některé sociální skupině, ale můžeme jím i neotřele a univerzálně komunikovat,“ naznačuje pojetí přehlídky Iška Fišárková, která ve svém atelieru vytváří oděvy pro náročné klienty je i vyhledávanou módní poradkyní.

Na přehlídce Čistému vše čisté se odráží i její obdiv k elegantnímu a preciznímu inženýrskému dílu kanalizační čistírny, v níž nyní sídlí oblíbené Ekotechnické muzeum.

www.iskafisarkova.cz

Doporučujeme

Články odjinud