Nikdo z nich nezná nevěru, přesto o ní hrají

Nikdo z nich nezná nevěru, přesto o ní hrají

Juraj Herz, Jan Hrušínský, Pavlína Mourková, Jiří Kodet, Hana Gregorová, David Suchařípa, Sandra Pogodová, Jitka Smutná a Jana Tabrea nepoznali během života nevěru. Všichni ale o ní slyšeli, a tak společně připravili divadelní hru "Taková spoušň".

Nikdo z nich nezná nevěru, přesto o ní hrají

Juraj Herz, Jan Hrušínský, Pavlína Mourková, Jiří Kodet, Hana Gregorová, David Suchařípa, Sandra Pogodová, Jitka Smutná a Jana Tabrea nepoznali během života nevěru. Všichni ale o ní slyšeli, a tak společně připravili divadelní hru "Taková spoušň". Ta pojednává především o nevěře.

Hru "Taková spoušň" napsal téměř neznámý chorvatský autor Petar Petrovič. Je to výtečná anekdota o nevěře, žárlivosti, pomluvách a tchýni.  Obyčejný liják v malé chorvatské vesnici odstartuje sérii nepředvídatelných a neuvěřitelných komplikací. Ti, které déšň nečekaně zastihne venku se totiž rozhodnou přespat tam, kde zrovna jsou. A jako naschvál to vyjde tak, že žena přespí u souseda, jehož manželka není doma. Pomluvy se rychle šíří a druhý den se vše pozvolna vysvětluje.
Tato spletitá událost se stává zdrojem mnoha pikantních i komických situací.

Hru režíruje Juraj Herz. Ta ho zaujala jemným erotickým obsahem.
Premiéra bude 8. května v Divadle Bez zábradlí.

Hrají:
Stojan Marič - Jan Hrušínský
jeho žena Stana - Pavlína Mourková
jeho tchán Marko Marič - Jiří Kodet
Markova žena Jána - Hana Gregorová
Nikola Jevrič - David Suchařípa
jeho žena Mára - Sandra Pogodová
jeho tchýně Pela - Jitka Smutná
cikánka - Jana Tabrea

autor: Michal
foto: Divadlo Bez zábradlí

Doporučujeme

Články odjinud