O2 Dance Music Awards 2007: Taneční scéna si volí své krále a královny

Počínaje rokem 2000 se každoročně koná anketa Dance Music Awards. Jinak tomu není ani v roce 2008, kdy se osmý ročník ankety už podruhé odehrává pod názvem O2 Dance Music Awards. Jejím cílem je zmapovat, jací DJové, hudební skupiny, kluby, party a festivaly zaujali v roce 2007 odbornou i laickou veřejnost nejvíce.

Ankety pro rok 2007 se mohli zúčastnit všichni fanoušci taneční a elektronické muziky, tedy nejen novináři, ale i návštěvníci klubů, parties a festivalů i domácí posluchači tohoto stylu. Hlasování probíhalo do 31. března na webu www.dancemusicawards.cz, vyhlášení vítězů pak proběhne na párty 18. dubna v pražském klubu Abaton.

“Když jsme ve spolupráci s časopisem XMAG s anketou v roce 2000 začínali, byla česká taneční scéna ještě docela mladá. Postupně se však stávala plnohodnotnou součástí celé hudební scény a spolu s ní rostl i význam Dance Music Awards. V současnosti se jedná o respektovanou anketu, která díky velkému počtu hlasujících podává věrný obraz toho, co se v taneční hudbě fanouškům v předchozím roce líbilo a co je zaujalo,” říká Daniel Kafka, organizátor O2 Dance Music Awards. Anketa prošla určitým vývojem, v loňském roce našla silného partnera ve společnosti Teléfonica O2 a také letos by v ní mělo hlasovat ještě více lidí než v předchozím roce.

Hlavní změnou oproti minulým letům jsou nominace v jednotlivých kategoriích. “Nominace vznikly na základě hlasů čtenářů stránek O2 Dance Music Awards, byly sbírány na letních hudebních festivalech a vzali jsme v potaz i výsledky minulých let. Všechny nominace pečlivě prošla a protřídila odborná porota složená ze zástupců specializovaných internetových serverů, hudebních odborníků, promotérů a DJs,” vysvětluje Dan Kafka.

Letošní O2 DMA Final party bude hostit stejně jako v minulém roce pražský klub Abaton, jenž jako jeden z mála v Praze umožňuje postavení 4 stagí, na kterých budou zastoupeny hlavní proudy současné taneční scény. 18. dubna tak v Abatonu vystoupí například rakouský dj Felipe a především hvězdy domácí taneční scény – Lucca, LayDee Jane, Michael C či naživo karlovarští Bow Wave. Současně bude na webových stránkách ankety probíhat on-line přímý přenos ze slavnostního večera. Kategorie vyhlašované v rámci O2 Dance Music Awards 2007

Český dj roku, česká skupina / hudební projekt roku, český klub roku, pravidelná klubová party, halová akce, open air festival.

Kdo vyhrál v roce 2006? Vítězem v kategorii DJ roku se stala Lucca, kapelou roku Skyline, klubem Roxy, klubovou nocí Elektra v klubu Fléda, festivalem Summer of Love a mega akcí halová party Transmission.

zdroj: aspen.pr

Doporučujeme

Články odjinud