Paul McCartney dětem

Pohádková knížka Paula McCartneyho, světoznámého hudebníka a zakládajícího člena legendární skupiny Beatles, bude uvedena na knižní pulty už během tohoto víkendu. Vzhledem k očekávanému zájmu vydá nakladatelství Fragment knihu Vysoko v oblacích hned v nadstandardním nákladu 7.000 ks. Kmotrem knihy bude Miroslav Žbirka.

Paul McCartney se vedle zpěvačky Madonny stal v hudebním světě dalším autorem dětské literatury. Na knize Vysoko v oblacích se autorsky podíleli také vyhlášený dětský autor Philip Ardagh a jeden z nejlepších režisérů animovaných filmů Geoff Dunbar. McCartney přiznává, že jeho celoživotní zájem o literaturu pro děti pramení z lásky jeho dětství – z klasických disneyovských pohádek.

Kniha zaujme nejen malé čtenáře nádhernými ilustracemi, barvitým jazykem i důmyslnými jmény. Veverčák Věrčák, opičák Vřešťák nebo sovák Ospalák provedou děti divokým i zábavným pohádkovým příběhem o zvířátkách, které hledají zaslíbenou zvířecí zemi a bojují proti nepřátelskému velkoměstu.

„Pravou povahu každého člověka poznáš podle toho, jak se chová ke svým zvířecím kamarádům,“ sděluje na konci knihy Paul McCartney svým čtenářům.

Slavnostní křest knihy Vysoko v oblacích proběhne 9. listopadu 2005 od 15:00 hod. V Paláci knih NeuLuxor na Václavském náměstí, za účasti kmotra, kterým nebude nikdo jiný než Miroslav Žbirka.

zdroj: Nakladatelství FRAGMENT

Doporučujeme

Články odjinud