Pavel Zedníček: Můj ženský ideál? Hlavně žádná hysterka!

Pavel Zedníček: Můj ženský ideál? Hlavně žádná hysterka!

Vyjmenovat všechny seriály, ve kterých se v poslední době objevil nebo je právě natáčí, by zabralo celé odstavce. Populární herec Pavel Zedníček je zkrátka pořád v kurzu, a to i mimo obrazovky.

Jeho domovskou divadelní scénou je pražské Divadlo Kalich, kde ve společných komediích s Janou Paulovou dovádí diváky do stavů, kdy jim jde smíchy doslova o život.

Je pravda, že někteří diváci ztratili během vašeho představení smíchy vědomí?

Ano, musím to potvrdit. Už tři divačky skutečně omdlely, jak se smály. S Janou Paulovou říkáme, že naše diváctvo vysilujeme smíchem. Ale nebojte, podařilo se je pokaždé zachránit, takže se do divadla bez obav vydejte. Je velká šance, že se vrátíte živí. (smích)

Už si vás bez Jany Paulové ani neumíme představit. Pohádáte se občas?

To naše „divadelní manželství“ funguje takovou spoustu let i proto, že Jana je pohodová ženská, jsme skutečně kamarádi. Dokážeme spolu trávit dlouhé hodiny na cestách a jakýkoli sebemenší náznak krize zahnat hned v zárodku. Jana totiž není žádná rozmazlená princeznička, ale parťák do nepohody.

Vaše dvě nejnovější komedie se jmenují Zamilovat se a Láska naruby. Čím to, že téma mezilidských vztahů je na divadle stále tak atraktivní?

Za ta léta už vím, že diváci se rádi přijdou zasmát sami sobě, tomu, co znají ze svých vlastních životů – svým slabinám, strastem i radostem. Je to osvobozující smích. Se zájmem se na sebe podívají do toho pomyslného zrcadla, které jim z jeviště nastavujeme.

A jak podle vašich představ vypadá ideální partnerka? Nečekejte, že vám začnu vyjmenovávat, jestli má být blondýnka, bruneta, modrooká, zelenooká, hranatá, šišatá… O to přece nejde. Záleží mi právě na tom, aby nebyla neustále nervózní, s hysterkou bych žít skutečně nemohl. Potřebuji, aby se ženou byla možná dohoda, abychom byli i kamarádi.

ČTĚTE TAKÉ:
Bývalá prostituka Alison Carey se chce smířit se svou mladší sestrou Mariou Carey

ČTĚTE TAKÉ:
První transmiss je napůl Češka!

Doporučujeme

Články odjinud