Počasí se vymklo kontrole! Letos očekáváme globální katastrofu, varují vědci

5 komentářů

marta.voltrova
21. září • 15:38

Kdy už klimatologové pochopí, že klima se měnilo vždy. Jen díky lidské činnosti je to ted o něco rychlejší. Každopádně se můžeme jen přizpůsobit

helza
24. srpna • 13:18

Myslím si, že i když věta "počasí se vymklo kontrole" nabízí komickou představu, že dříve kontrolováno bylo, jde o natolik závažný globální problém, že bych se přesností formulace nezabývala. Ony se nám totiž celosvětové změny klimatu už rozjely takovým tempem, že se vpodstatě skutečně vymkly jakékoliv kontrole - tedy přesněji - možnosti cokoliv pro zvrácení, či alespoň zastavení, nebo zpomalení tohoto procesu udělat. Článek nás proto ani k ničemu, k žádné snaze vylepšovat ovzduší a podobně, nenabádá, ničím takovým nás neotravuje. Pouze nás informuje, co se děje a co nás čeká. Čemuž jsem ráda, až budu plánovat co příští rok vyseju, budu s tím počítat.

Dasa63
21. srpna • 22:51

lebahu: no přece komunisti uměli poručit větru a dešti :-)

Rachel-Karen
21. srpna • 12:23

Presne tak. Pokud chteji zlepsit ovzdusi a tim zmensit efekt sklenikovych plynu, at se obrati na nejvetsi znecistovatele tehle planety - Cinu, Rusko a USA. A Evropu at uz konecne nechaji na pokoji, my se tady uskromnujeme, vse podleha novym normam, tudiz je to drazsi a pritom vysledny efekt neni uplne tak zasadni. Ale za tuhou zimu budu letos rada :)

lebahu
21. srpna • 9:42

Počasí se vymklo kontrole? Ono někdy bylo "pod kontrolou"? Kdy a kdo je kontroloval?

Doporučujeme

Články odjinud